El FC Barcelona inicia ‘Hores + Tranquil·les’

El FC Barcelona inicia ‘Hores + Tranquil·les’

Un projecte de lleure inclusiu al Barça Immersive Tour i a la Barça Store de l’Spotify Camp Nou, que s'inicia el dissabte 4 de maig en col·laboració amb Aprenem Autisme i Apropa Cultura

El 25 d'abril passat un grup de persones, amb condició de l'espectre autista (CEA) i amb sensibilitat sensorial de l'entitat Aprenem Autisme, van visitar el Barça Immersive Tour i la Barça Store de l'Spotify Camp Nou amb l'objectiu de realitzar una prova pilot d’‘Hores + Tranquil·les’, abans de la posada en escena per al públic d'aquest pròxim dissabte 4 de maig.

Les instal·lacions estaven preparades per a l'ocasió, després d'un treball minuciós en què hi han intervingut diverses àrees del Club, com a resposta a la iniciativa del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió i del Museu del FC Barcelona.

La visita va ser encapçalada per Maite Laporta, responsable del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del FC Barcelona, Jordi Penas, director del Museu del FC Barcelona, i membres responsables de la botiga. Conjuntament, professionals d’Aprenem Autisme i persones validadores de l'equip CLEAVAL (Condició de l'Espectre Autista Validadors/es), i altres companys i companyes de la mateixa entitat, van examinar els espais en clau d'accessibilitat cognitiva i alhora van poder gaudir d’aquesta experiència que ha estat dissenyada per esdevenir més relaxada i respectuosa amb la neurodiversitat.

Van estar presents també, en aquesta prova pilot, Susi Cordón, directora d’Aprenem Autisme, i Marta Romero, tècnica de la mateixa entitat; Natàlia Radó, directora d’Asperger Catalunya; així com Clàudia Torner d'Apropa Cultura, entitat amb la qual el Museu del FC Barcelona té un conveni de col·laboració des de fa tres anys.

'Hores + Tranquil·les’, reducció de la intensitat de la llum i el so

Durant 'Hores + Tranquil·les' ambdós espais, el Barça Immersive Tour i la Barça Store de l’Spotify Camp Nou, reduiran la intensitat de la llum i el so i disposaran d’una senyalística específica per tal que totes aquelles persones amb sensibilitat sensorial puguin gaudir de prop de les copes, els trofeus, els objectes, els jocs interactius i en definitiva d’un Museu i d’una experiència de compra, en una atmosfera que abraça la neurodiversitat.

Aquesta iniciativa esdevé d’una banda un embrió de les ‘Hores + Tranquil·les’ al futur Museu definitiu i, de l’altra, una prova a les botigues que ha arribat per quedar-s’hi i

L’adaptació a aquesta nova experiència inclou també els guies del Museu, el personal d'accessos i taquilles, i el personal responsable de les botigues, ja que totes aquestes persones reben formació sobre accessibilitat cognitiva i autisme, així com pautes per atendre les necessitats de les persones i de totes les diversitats que ens envolten i visiten les instal·lacions del FC Barcelona.

Una experiència disponible els dissabtes, de 15 h a 17 h

‘Hores + Tranquil·les’ es posa així en marxa aquest dissabte 4 de maig i cada dissabte de 15 a 17 hores, tant al Barça Immersive Tour com a la Barça Store de l'Spotify Camp Nou, excepte els dies que coincideixi amb un partit del primer equip masculí, ja que  no es podrien garantir les millors condicions. Més endavant el Club donarà a conèixer el pla d’expansió a la resta de botigues i al nou Museu del Barça.

Sobre Apropa Cultura

Apropa Cultura, amb qui el FC Barcelona té un conveni de col·laboració, és una xarxa inclusiva que uneix promotors culturals, teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer accessible la cultura a les persones que, per circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per assistir a activitats culturals.

Sobre Aprenem Autisme

Aprenem Autisme acompanya i dona suport a persones amb autisme i les seves famílies i treballa per la defensa dels seus drets. En aquesta línia, impulsa accions de sensibilització per donar a conèixer l'autisme a la societat i dissenya serveis i projectes adaptats a les necessitats reals d'aquest col·lectiu.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut