Barça - PSG: A Colònia per la porta gran (32-31)

El Barça també tomba els francesos al Palau i es classifica per a la Final Four de Colònia amb excel·lència

Som equip de Final Four! El Barça no n'ha tingut prou amb fer bona la renda de l'anada, sinó que també ha guanyat el partit de tornada contra el PSG al Palau (32-31) i ha tancat una eliminatòria brillant que li permetrà lluitar per la glòria continental el 8 i 9 de juny.

Un grandíssim Palau

El Palau ha presentat una grandíssima entrada per a presenciar una d'aquelles nits europees de les grans ocasions i amb homentage inclós a l'exblaugrana Nikola Karabtic en la seva darrera temporada en actiu. El gran resultat aconseguit a París (22-30) posava molt coll avall una classificació per a la Final Four que calia segellar davant els 5.467 culers. I el Barça ha anat per feina. El PSG sabia que les seves esperances depenien de començar manant en el marcador i posar pressió als blaugrana.

I, tot i que ho han intentat, els de Carlos Ortega els han neutralitzat en tot moment. Al 0-1 inicial ha respost Dika Mem amb la primera fuetada que feia esclatar el Palau, i en un atac francès que podia posar l'1-3, Blaz Janc s'ha anticipat a una passada per a robar i empatar a dos. Des d'aquell moment, els blaugrana no han anat per darrere en cap moment.

El Barça agafa distància

L'atac blaugrana ha començat a carburar i Richardson, Dika Mem o Blaz Janc aprofitaven que Gonzalo començava a fer-se gran sota pals per anar agafant una lleugera diferència que, juntament amb cada minut que passava, era un clau més a la tomba dels francesos. El Barça, per contra, jugava sense nervis i ha marxat al descans amb un peu i mig a Colònia (17-12).

Calia posar-hi del tot el segon, i per a fer-ho calia mantenir la intensitat a la segona part. Dit i fet. Tot i que els francesos han amenaçat en algun moment la victòria -mai la classificació- ha aparegut Dika Mem per a treure's del barret dos gols de geni absolut que han acabat per aplanar definitivament el camí cap a la Final Four.

La lesió de Pol Valera, única nota negativa

No obstant això, el PSG ha demostrat que no volia sortir derrotat també del Palau, i s'han posat a només un gol en els últims minuts. El Barça, que ha acabat el partit una mica fred per una lesió de Pol Valera de la qual caldrà veure'n l'abast, ha tret un últim alè d'orgull propi per a poder regalar-li a l'afició, no només el bitllet per a la Final Four de Colònia, sinó també una altra victòria en una gran nit d'handbol al Palau (32-31).

Ara, tots a Colònia!

Fitxa del partit

Barça: 32
PSG: 31

Barça: Gonzalo (0), Janc (5), Mem (7), Frade (6), Petrus (0), Carlsbogard (2) i Ariño (2) - set inicial - Nielsen (0), Richardson (4), Valera (2), Wanne (1), N'Guessan (0), Aleix (2), Langaro (0), P. Cikusa (0) i Javi Rodríguez (1).

PSG: Green, Solé (3), Tonnesen (2), Syprzak (5), Peleka (3), Steins (2)i Prandi (10) - set inicial - Villain, N. Karabaic (2), Marchán (1), Ntanzi (2), Keita (0), Balaguer (0), Grebille (0), L. Karabatic (1) i Holm (0).

Parcials: 2-2, 5-4, 10-8, 12-10, 15-11, 17-12 / descans / 20-14, 23-19, 26-21, 29-25, 29-27, 32-31.

Àrbitres: Ivan Pavicevic i Milos Raznatovic.