El futur del futbol femení, motiu de la jornada participativa a través d’una mirada al passat i al present
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
L’Auditori 1899 ha acollit aquest 11 de març la jornada participativa emmarcada en la celebració dels actes del Dia Internacional de les Dones, que sota el lema “La igualtat és als nostres colors. Empoderant futures generacions” va reunir sòcies i socis, iniciadores del futbol femení barcelonista i jugadores del futbol formatiu del Club, per debatre sobre el futur del futbol femení a través d’una mirada al passat i al present.
Aquest acte, presidit per la vicepresidenta institucional del FC Barcelona, Elena Fort, i que també va comoptar amb la presència del vicepresident de l’Àrea Econòmica del Club, Eduard Romeu, i del membre de la Junta Directiva responsable dels Esports Amateurs Miquel Camps, va estar impulsat per tractar qüestions al voltant de la transformació del futbol femení al Club.
“És un honor compartir l’acte d’avui amb tants i tantes de vosaltres, per fer un recorregut per la transformació del futbol femení al FC Barcelona”, comentava Elena Fort. I afegia: “A través del relat del Barça Femení, el millor equip del món i ja un referent a nivell mundial, ens expliquem d’on venim i a on volem arribar. Aquesta és la pregunta. Estem creant referents de dones per entendre que dones i homes, tots per igual, podem arribar a on vulguem”. I ha animat totes les joves presents a creure en elles mateixes i a perseguir els seus somnis, sempre.
On volem arribar, una mirada cap al futur
A través dels testimonis en primera persona de les iniciadores i les joves promeses que ens marcaran el nostre futur, la sessió va constar d’un recorregut que va mostrar d’on venim, on estem, i especialment a on volem arribar. Aquesta última pregunta, ‘On volem arribar’, simbolitza el futur, les noves generacions, el canvi, la transformació, el progrés, la superació i la realització de somnis; en definitiva, l’ambició per a una futbolista d’aconseguir tot allò que es proposi.
Totes aquestes experiències i visions de les protagonistes van posar en valor que avui estem consolidant el que vam construir ahir, i demà consolidarem el que estem construint avui.
Torn de les iniciadores
La representació de les iniciadores del futbol femení del FC Barcelona en aquest acte va estar formada per la Lolita Ortiz, davantera i capitana de l’equip femení blaugrana durant 10 anys, i la Carme Nieto, que també va jugar a la Penya Femenina Barcelonista com a migcampista. Dues dones que van ser una peça clau en aquest camí de transformació i que foren les primeres dones a jugar un partit de futbol femení al Camp Nou. També va compartir el seu testimoni la Carol Juliench, membre del Barça Femení -aleshores Club Femení Barcelona-, que va formar part de l’equip quan aquest va aconseguir el seu primer gran títol, la Copa de la Reina.
Una visió del present
Després de les seves intervencions, els i les assistents van tenir l’oportunitat de veure un vídeo de la defensa central del Primer Equip Femení, la Mapi León. En aquesta peça, la Mapi compartia la seva visió de l’evolució del futur femení i animava les jugadores més joves a lluitar pels seus somnis.
Torn de les joves promeses
Com a representants de les noves generacions, les jugadores de l’Equip Femení B, Ainhoa Orgaz i Abril Ruiz; i les jugadores de la categoria aleví sub-12, Emma Gálvez i Adriana Ranera, van compartir les seves experiències i els seus somnis.
Formar part de les pioneres en ser residents de la Masia o la seva pròpia concepció de la realitat d’avui en comparació amb les vivències de les iniciadores; o les seves aspiracions de jugar al primer equip del Barça Femení, així com arribar a jugar una Champions i guanyar-la com ho han fet les seves referents, són algunes de les confessions que van compartir amb els assistents.
Participació d’exjugadores i del Fundació Barça Genuine
Un cop tancades les converses amb les protagonistes, va arribar el torn d’exjugadores així com membres de l’equip Fundació Barça Genuine, que van compartir també les seves vivències com a esportistes blaugrana. La Roser Serra, l’Elisabet Còlera i la M. Teresa Andreu, totes tres exjugadores, han compartit amb el públic anècdotes des de com van viure el fet de guanyar títols fins a com s’organitzaven amb les equipacions, passant per la seva experiència de formar part de l’oficialització del Femení com a secció.
D’altra banda, la Laura Zaragoza, la Berta Sió i la Laia Utrilla, jugadores representants del Fundació Barça Genuine, l’equip mixt que participa a La Liga Genuine, van compartir les seves opinions sobre el fet que cada cop hi hagi més noies a l’equip o si s’havien imaginat mai jugar al Barça i poder conèixer les seves referents.
Participació de socis i sòcies
La sessió es va desenvolupar en un ambient distès on, en acabar les intervencions, socis i sòcies van poder compartir les seves preguntes, inquietuds i reflexions tant a nivell esportiu com institucional; a més a més d’experiències pròpies, amb la voluntat de construir un futur en positiu per al futbol femení i per a l’esport femení en general.
Al final de l’acte, la vicepresidenta institucional Elena Fort, el vicepresident de l’Àrea Econòmica del Club Eduard Romeu i el membre de la Junta Directiva responsable dels Esports Amateurs Miquel Camps, van lliurar un petit reconeixement a totes les protagonistes de l’acte; les dones que van iniciar aquest camí que seguim construint entre tots i totes, i les joves promeses del futur, que seran les protagonistes del present de demà.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç