10 curiositats del Barça-Inter
La Champions League ofereix un altre Barça-Inter. Un partit que es jugarà al Camp Nou en aquesta primer assalt de la jornada i que després es traslladarà al Giuseppe Meazza, un estadi particular. Un vibrant matx entre dos conjunts, separats per 725 quilòmetres de distància, amb històries i curiositats diferents i compartides.
1. Barcelona-Milà: 725 km de distància
Dues ciutats europees de referència. Barcelona i Milà estan allunyades per 725 quilòmetres. Un trajecte que es pot fer amb avió: 1 hora i 40 minuts de vol. Ara bé, aquest recorregut també és accessible per carretera: 983 quilòmetres que es poden recórrer en 8 hores i 34 minuts.
2. Els clubs, separats per 9 anys
El FC Barcelona va ser fundat l’any 1899 en un gimnàs, el Gimnàs Solé. Per la seva part, l’Inter de Milà va néixer el 1908 al Ristorante Orologio.
3. Camp Nou vs. Stadio Giuseppe Meazza
L’Inter comparteix estadi amb el seu rival, el Milan. Un camp que s'anomena de dues maneres: San Siro (pels seguidors del Milan) i Giuseppe Meazza (quan juguen els interistes). Però el nom oficial és aquest segon, en honor a un mític futbolista de Milà. Amb capacitat per a 80.000 persones, va ser inaugurat el 1926; així doncs, és més antic que el Camp Nou (1957) i amb menys capacitat que l’Estadi (99.000 espectadors).
Ara bé, el FC Barcelona no va debutar en aquest camp italià fins al 1959. I no va ser una estrena qualsevol. Perquè aquest mateix any va jugar tant a San Siro, contra el Milan a la Copa d’Europa, com al Giuseppe Meazza, contra l’Inter, a la Copa de Fires.
4. Dues catedrals gòtiques
Dues obres arquitectòniques imponents. Dues catedrals gòtiques situades al centre de Milà i al centre de Barcelona. La catedral de Barcelona i la catedral de Milà (Duomo de Milà).
5. Barça i Inter, representants de Barcelona i Milà respectivament
Les localitats de Barcelona i Milà estan presents en el simbolisme del FC Barcelona i de l’Inter de Milà. Una representació que trobem amb relació a l’heràldica.
D'una banda, la Creu de Sant Jordi, element representatiu de Barcelona, és present en l’escut dels blaugranes. De l'altra, el Biscione, sobrenom de l’Inter de Milà, és un emblema representatiu de la ciutat italiana. Un símbol que, segons la llegenda, va tenir origen en la família Visconti, que va governar la localitat milanesa.
6. Canaletes o la plaça del Duomo
Els títols s’han de celebrar com indica la tradició. Si bé és habitual veure els aficionats culers a Canaletes, els interistes inunden la plaça del Duomo. Dos punts de culte que tenen paral·lelismes. Perquè tant la font de Canaletes com la plaça del Duomo han viscut l’emoció i el terratrèmol d’un triplet.
7. El 1970, un partit suspès per la boira
El 28 de gener del 1970, la boira, fenomen molt present al Giuseppe Meazza, va inundar un Inter de Milà - FC Barcelona. En conseqüència, aquest matx va ser suspès en el minut 30. Posteriorment, aquesta tornada dels vuitens de final de la Copa de Fires es va reprendre des del començament el 4 de febrer del 1970 i va acabar amb victòria neroazzurra per 1-0.
8. Jugadors que han vestit de blaugrana i de 'neroazzurri'
Fins a 18 futbolistes han defensat els colors del FC Barcelona i de l'Inter de Milà. Héctor Scarone, Nicolae Szegedi, Luis Suárez, Figo, Ronaldo, Laurent Blanc, Coco, Motta, Quaresma, Eto'o, Davids, Ibrahimovic, Maxwell, Alexis, Montoya, Rafinha, Coutinho i Murillo. A més a més, les dues banquetes van comptar amb els serveis d’Helenio Herrera.
9. Samarretes retirades
Ni el número 3 ni el número 4 lluiran en les elàstiques neroazzurri actuals. Perquè són dorsals històrics que l’Inter ha retirat. Una tradició que coneix amb escreix el sostre del Palau Blaugrana. Giacinto Facchetti i Javier Zanetti comparteixen honor amb llegendes de les seccions blaugrana (Navarro, Barrufet, Borregán o Paco Sedano).
10. Dos elencs que mai han perdut la categoria
Ni Barça ni Inter han viscut a l’inframón de la Segona Divisió. De fet, l’equip del nord d’Italià és l’únic de la Serie A que mai ha baixat, cosa que comparteix amb el FC Barcelona.
Més notícies aquí