La recepta preferida de Leo Messi: Pollastre al forn amb verdures
Ingredients
- 30 g d'oli d'oliva
- Sal
- 4 grans d'all aixafats
- 1 ceba
- 1 manat de pastanagues (pelades i tallades a rodanxes)
- 1 porro, esbandit i tallat a daus grans
- 700-800 g de patates tallades a quarts
- 4 cuixes de pollastre
- Farigola fresca
Fins i tot els plats més senzills poden esdevenir una manera d'entrenar-te i mantenir-te saludable durant el confinament. És per això que hem preparat per a tu algunes de les receptes preferides dels nostres esportistes al FC Barcelona i dels experts en nutrició adaptant-les perquè et serveixin en aquesta situació tan especial, i perquè t'omplin d'energia i bon ànim.
Un 10 per a tu cada vegada que la serveixis a taula
Apta per al dinar o el sopar, aquesta és una recepta pensada per a principiants que agrada a tots els paladars. I sobretot que ens aporta tots els nutrients necessaris per a una alimentació equilibrada: la proteïna procedent de la carn magra; l'energia de les patates; i els minerals i les vitamines de les verdures que l'acompanyen com a guarnició.
Com alimenta aquesta recepta
- T'aporta potència = hidrats de carboni complexos de les patates.
- Millora la teva agilitat i coordinació = antioxidants molt potents de la farigola + porro i ceba d'acció antimicrobiana que mimen les nostres defenses + pastanaga que aporta carotens, els antioxidants que tenen cura de la teva pell.
- Guanyes en força = proteïna supercompleta del pollastre amb tots els aminoàcids essencials per mantenir la teva massa muscular.
Adapta-la al teu objectiu
Si les teves necessitats proteiques són més grans, afegeix-hi un tros més de pollastre. I si, a més, necessites més energia ja que acabes de fer una sessió intensa a casa posa't més patates al plat.
I també al teu paladar
Aquí les espècies i herbes aromàtiques poden donar-te una infinitat de gustos per personalitzar aquest pollastre rostit al teu gust. Prova'l amb romaní, que té molts antioxidants, o amb cúrcuma i pebre per afegir-hi una acció antiinflamatòria.
Cuina amb menys calories
Treu bé la pell del pollastre: és on hi ha més greix no saludable. Substitueix les patates per la carabassa i talla-la amb la mateixa forma. Al forn queda boníssima!
I per tenir "una tècnica perfecta ..."
Vigila que les patates no se't torrin gaire, que no quedin massa marrons per fora. Això podria produir substàncies indesitjables que farien perdre propietats a la recepta ¡ que el teu plat ja no fos de 10!
Segueix cuidant-te. Volem ser amb tu ara, però també en la tornada.
I per als que no pugueu esperar a la propera recepta, podeu descobrir més receptes saludables al web Eat Like a Pro:
* Aquest article ha estat redactat per Maria Antonia Lizarraga i Mireia Porta.
Més notícies aquí