La recepta preferida de Semedo: Pizza saludable
Ingredients
- 18 g de llevat
- 100 ml d'aigua
- 330 g de farina d'espelta
- Sal
- 50 g de salsa de tomàquet
- 200 g de gall dindi cuit
- 150 g de formatge baix en greix
- Orenga
- Ruca
Els esportistes d'elit poden gaudir d'un plat com aquest? D'entre totes les receptes que el Barça Innovation Hub porta per a tu cada setmana durant aquesta quarantena, t'expliquem aquí el nostre secret més ben guardat. Perquè si es trien bé els seus ingredients, com fan els nostres nutricionistes, pot ser fins i tot beneficiós. Així que aquí tens el que necessites per cuidar-te i relaxar-te durant aquesta quarantena.
El teu caprici del cap de setmana
Tot i que no puguis sortir, també pots trencar les rutines del teletreball, dedicar-te temps i, perquè no, menjar una pizza com aquesta. Fins i tot compartir-la mentre tornes a veure aquests partits de futbol històrics que tant et van fer gaudir en directe. Dos plaers units de manera saludable. Si, a més, la prepares en família, és una oportunitat per obrir la cuina als teus fills i passar-ho bé. És molt fàcil.
Com alimenta aquesta recepta?
El secret està en els seus ingredients, que la fan saludable a més de ser una recepta de recuperació. Ideal per a un esportista, i també per a tu quan necessitis descansar d'una llarga setmana de teletreball.
- Et dona potència = la massa de la pizza aporta hidrats de carboni complexos, energia que s'allibera lentament.
- Millora la teva agilitat i coordinació = les verdures són la clau: antioxidants, fibra i vitamines que enriquiran la teva pizza saludable
- Guanyes en força = proteïna del pollastre + formatge, amb tots els aminoàcids necessaris per mantenir la massa muscular.
Adapta-la al teu objectiu
Adapta-la a la teva necessitat energètica. Talla el tros més petit si t'has mogut poc, o recupera't amb un de més gros si t'has esforçat molt amb la teva rutina d'exercici casolà. La farina de la massa és fonamental, pots provar-la amb farina integral, d'espelta, o barrejant-hi arròs i blat de moro per a les opcions sense gluten.
I també al teu paladar
Hi ha tantes opcions com gustos. Tria els ingredients que més et motivin entre les teves verdures preferides: albergínia, bolets, espàrrecs... Si vols un toc tropical afegeix-hi pinya i et quedarà boníssima.
Amb menys calories
Et donem tres opcions per cuidar la teva línia, a més de menjar pizza. Una, menjar-te la meitat de la porció afegint-hi una bona amanida. Dues, assegura't que la base és molt fina, gairebé com una galeta. Tres, modifica la base amb una variant original i saludable a base de coliflor i carabassa. Però vigila, no pensis només "en el de sota", la base, perquè la clau per alleugerir la recepta és no afegir gaire formatge.
Segueix cuidant-te. Volem estar amb tu ara, i també en la tornada.
I per als que no pugueu esperar a la propera recepta, podeu descobrir més receptes saludables al web Eat Like a Pro:
* Aquest article ha estat redactat per Maria Antonia Lizarraga i Mireia Porta.
Més notícies aquí