Local

La història del Barça en una samarreta

El FC Barcelona reedita la Col·lecció Retro 1899 que inclou peces que s’inspiren en les rèpliques que van portar els jugadors del primer equip durant els anys 70, 80 i 90

Cada culer s’identifica emocionalment amb una etapa d’història del Barça. Des de períodes recents amb la glòria i els triomfs com a bandera fins a temps anteriors farcits de remuntades espectaculars, jugadors emblemàtics i títols llargament esperats. Lluir aquest orgull d’èpoques pretèrites és ara més fàcil que mai gràcies a la reedició de la Col·lecció Retro 1899 de roba oficial del FC Barcelona que reprodueix samarretes d’equipacions emblemàtiques, convertides en peces de carrer, originals i ben còmodes.

Vols la Col·lecció Retro 1899?
Aquestes samarretes històriques ja estan disponibles a la Barça Store online (només activa a països de la EEA)
ACCÉS A LA BOTIGA

El Club recupera diferents samarretes de les dècades dels 70, els 80 i els 90, com per exemple la de la segona equipació que la temporada 74/75 va cobrir la pell de jugadors llegendaris com Cruyff, Asensi, Neeskens o Rexach. Una samarreta que es caracteritzava pel seu color groc i que incorporava una banda diagonal amb els colors blaugrana. Així mateix,  una segona peça de la col·lecció s’inspira en l’equipació que l’equip va lluir a finals dels 70. Aquesta té les tradicionals franges verticals i els colors amb què el Barça és conegut arreu del món. Una proposta amb el coll rodó i que incorpora el braçalet de capità amb la senyera a la màniga esquerra.

També portant els colors blau i grana, els aficionats podran vestir una samarreta de carrer inspirada en a temporada 80/81, un disseny que van lluir Quini, Tente Sánchez o Lobo Carrasco i que van veure la consecució de la Copa del Rei contra l’Sporting. I també un model que evoca les temporades 90/91 i 91/92, que pertanyen a l’època daurada del Dream Team amb naus insígnia com Stóitxkov, Koeman o Laudrup, sota les ordres de Cruyff.

Els que recordin les  passades i els gols de Maradona, Schuster, o Simonsen, en canvi, podran optar per la peça, també en groc però que aquest cop incorpora la banda en vertical,  que els jugadors van vestir durant la temporada 81/82.

D’altra banda, entre les propostes que inclou la col·lecció Retro 1899, els aficionats hi podran trobar el model inspirat en la segona equipació de les temporades 95/96 i 96/97. Un disseny que jugava amb diferents tonalitats d’un verd blavós emmarcades dins de figures geomètriques verticals i que van lluir Pep Guardiola i Luis Enrique en la seva etapa de jugadors.

Per últim, els més nostàlgics podran recuperar el primer model que el Barça va lluir en l’any de la seva fundació i que dona nom a la col·lecció.

Disponible a les botigues oficials i online

Les peces estan disponibles en cotó i en polièster, segons la línia, i destaquen per ser molt fidedignes a les de l’època, tant en patronatge, com en materials, colors i detalls. A més, totes les línies es presenten en versió tant per a adult com per als culers més petits, perquè nens i bebès puguin també remuntar-se a temporades passades d’una nova manera.

La Col·lecció Retro 1899 està disponible als Barça Store del Camp Nou, de Canaletes, de Passeig de Gràcia, i de l’Aeroport T1 i a la botiga online.

Peces memorables que atresoren records culers

Per completar l’homenatge a les temporades passades i els records i moments als quals transporten, a la plataforma online del Club també es poden trobar articles memorabilia molt especials. Es tracta de productes exclusius firmats pels mateixos jugadors blaugrana, que han ajudat a construir la història del Club com Xavi, Iniesta, Messi i Ansu Fati.

Nous records, tant de jugadors i jugadores com d’exjugadors, estaran disponibles més endavant. No t’ho perdis i guarda moments i sentiments blaugrana en peces úniques i limitades.

Més notícies aquí