Local
fbl-eur-c3-draw

L’Europa League, una competició renovada

Després de 18 anys, el Barça torna a la segona màxima competició continental en una temporada en què s’introdueixen petits canvis en el format

El FC Barcelona disputarà l'Europa League per primera vegada des de la temporada 2003/04. Aquest cop, l’objectiu és plantar-se el 18 de maig a la final del Sánchez Pizjuan. Per arribar-hi, els blaugranes hauran de superar cinc eliminatòries que estrenen algunes modificacions en el format.

Playoff previ als vuitens

La principal diferència que estrena aquesta edició de l’Europa League respecte a temporades anteriors és que no hi haurà ronda d’1/16 de final com a tal, ja que els primers de la fase de grups van directes a vuitens de final. En substitució, hi haurà un playoff amb partit d’anada i tornada entre els segons classificats de la lligueta de fase de grups i els tercers classificats que venen de la Champions League.

A més, el factor camp ja no serà favorable als equips procedents de la màxima competició continental. És a dir, si el Barça elimina Nàpols, també jugarà el primer partit de vuitens al Camp Nou.

CELEBRACIÓ ELCHE
No et perdis el Barça-Nàpols!
Vine al Camp Nou i dona suport als de Xavi per tal d'aconseguir la classificació per als vuitens de final de l'Europa League
COMPRA LA TEVA ENTRADA!

¿Quins equips esperen a vuitens?

En cas de superar l’eliminatòria contra el Nàpols, els homes de Xavi Hernández ja saben quins seran els només que apareixeran en els papers del sorteig que se celebrarà el 25 de febrer a Nyon; seran un dels següents vuit equips: Olympique Lyon, Mònaco, West Ham, Bayern Leverkusen, Eintracht Frankfurt, Spartak Moscou, Galatasaray i Estrella Roja.

D’aquesta manera, els culers no s’enfrontarien a cap dels participants del playoff, on hi ha fins a set equips més procedents de la Champions League: Sevilla, Borussia Dortmund, Zenit, Porto, Atalanta, Leipzig i Sheriff Tiraspol.

Una competició molt oberta

Repassant el rendiment dels 24 equips que queden vius a l’Europa League en les seves respectives competicions domèstiques, no hi ha un equip que sobresurti per sobre dels altres. Cal destacar, però, que el Barça és l’equip que té el coeficient UEFA més alt (122.000) amb força diferència respecte al segon, el Sevilla (96.000), líder del palmarès de la competició amb sis títols (2006,2007, 2014, 2015, 2016 i 2020).

El segueixen el Dortmund (90.000) i el Porto (87.000). Els portuguesos, són un dels equips que lideren la seva Lliga juntament amb el Zenit, l’Olympiacos, el Dinamo Zagreb i el Sheriff Tiraspol. Altres equips amb més cartell com el Nàpols, el Dortmund, el Bayern Leverkusen o el West Ham estan realitzant també bones campanyes intentant obtenir una plaça Champions per la temporada vinent.

Vols la tercera equipació de la temporada 21/22?
Aconsegueix-la a l'e-commerce del Barça!
COMPRA-LA ARA

La Lliga, molt present a la competició

Fins a quatre equips de la Lliga Espanyola participaran en la fase final de l’Europa League. Juntament amb el Barça, tant el Sevilla com el Betis i la Reial Societat lluitaran per arribar a una final que tindrà seu coneguda per tots ells. Això sí, el sorteig no ha deparat uns emparellaments fàcils per als equips espanyols. El Sevilla es veurà les cares amb el complicat Dinamo de Zagreb, però també els rivals de la resta d'equips de la Lliga són perillosos. Mentre que la Reial Societat haurà de mesurar-se contra el Leipzig, un dels rivals que arriba amb dinàmica ascendent, el Betis haurà de fer front al sempre difícil desplaçament de Sant Petersburg.

La conclusió, al Sánchez-Pizjuán

El títol es decidirà a l'estadi del Sevilla, al Ramón Sánchez-Pizjuán el 18 de maig. Un camp més que conegut per als de Xavi Hernández, que el passat 21 de desembre de 2021 van trepitjar en partit de Lliga contra el conjunt hispalense (1-1). Però per arribar a la final encara queda camí per recórrer i el primer obstacle és el Nàpols al Camp Nou (18.45 hores). 

Més notícies aquí