Local

PRÈVIA: Reial Madrid – FC Barcelona

Culers i merengues es veuen les cares al Santiago Bernabéu en un Clàssic en el que hi ha molt més de tres punts en joc

Afronta el Barça un nou repte majúscul visitant l'estadi del líder de la Lliga i etern rival: el Reial Madrid. Després de superar al Galatasaray a Turquia i classificar-se per als quarts de final de l'Europa League, el Barça vol completar una setmana fantàstica amb la que seria la primera victòria d'un Clàssic aquest curs (diumenge, 21:00 hores).

En un estat de forma excepcional, els homes de Xavi Hernández es troben amb la confiança pels núvols i no coneixen la derrota en la competició domèstica des del passat 4 de desembre, quan el Betis va assaltar el Camp Nou. De fet, per trobar l'últim partit que el Barça va perdre fora de casa en Lliga ens hem de remuntar encara més enrere, fins el 27 d'octubre: en aquella ocasió, el Barça va caure a Vallecas.

Havent recuperat les sensacions, el bon joc i el somriure, la plantilla blaugrana afronta aquest Clàssic amb l'objectiu d'endur-se una victòria moral que pot ser un punt d'inflexió. El Madrid, líder, te un bon marge al capdamunt de la taula, però els blaugranes volen retallar per començar a mirar cap a dalt. El Barça de Xavi ja és el tercer classificat, ha encadenat 4 victòries seguides a la Lliga per primera vegada aquesta temporada i no vol baixar del núvol.

Pel que fa als Clàssics disputats aquest any, el Barça buscarà a l'estadi Santiago Bernabéu capgirar la mala dinàmica davant els blancs; aquest curs, el Madrid ha vençut en els dos duels: 1-2 en el partit de Lliga al Camp Nou i 2-3 en les semifinals de la Supercopa d'Espanya. Ha arribat l'hora de donar-li la volta a la truita.

El Rival

Entrenador: Carlo Ancelotti. En la seva segona etapa a la banqueta blanca, Ancelotti està cumplint els objectius i té a l'equip líder a la Lliga i classificat pels quarts de final de la Champions League. L'italià se sent còmode agafant el timó del partit des del mig del camp, però tampoc es posa nerviós si el rival és el que domina el ritme del joc i és ell qui ha de buscar la porteria rival a base de transicions ràpides i més verticals.

Golejador: Karim Benzema. El futbolista francès està tenint una magnífica temporada i és el líder indiscutible del conjunt blanc. Màxim golejador (22) i màxim assistent (11) de la competició, als seus 34 anys està vivint una segona juventud que l'està portant a fer una de les millors temporades de la seva prolongada carrera.

Classificació: Amb un balanç de 20 victòries, sis empats i dues derrotes, és  el 1r classificat de la Lliga amb 66 punts.

Més notícies aquí