Local

Col·laboració amb el programa Joves Futur + de la Fundació del Club

Sergi Pérez, membre de l’Agrupació, és voluntari en aquesta iniciativa per formar persones joves extutelades perquè puguin accedir i reinserir-se al món laboral

El mes de juny passat la Fundació Barça engegava el projecte Joves Futur +, amb el suport de la Fundació “La Caixa”. Una iniciativa que busca brindar la igualtat d’oportunitats per a persones joves que, un cop complerts els divuit anys, es troben en situació de vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al món laboral. En Sergi Pérez és soci de l'Agrupació de Jugadors i va respondre a la crida per fer de voluntari en aquest programa. Una proposta de voluntariat que consisteix en 6 xerrades, de les que ja n’ha fet 4, i en falten 2 més, aquest mes de desembre. “Parlem amb ells per ajudar-los a trobar noves feines i recalcar la importància del treball en equip, ja que no tenen facilitats ni formació”, apunta Pérez. En les seves intervencions, l’exjugador relaciona l’esport amb la feina a través de la seva pròpia vivència i explica que és on posa més èmfasi a l’hora de parlar de treball cooperatiu, -i valors com la tolerància la i solidaritat- perquè així els resulta més atractiu.

Les xerrades estan dividides segons el nivell i les necessitats que els joves puguin tenir, perquè hi ha alguns ja han tingut algun contacte amb el món laboral. “Les fem en castellà, perquè molts són d’altres països o porten poc temps a Catalunya, de manera que topen amb la barrera de l’idioma”, apunta Pérez. L’exjugador també explica com, a més de l’obstacle de la llengua, sovint es troba amb diferències culturals quant a costums o mostres de respecte. “Per això la idea és que sigui una xerrada el més col·laborativa possible, tampoc entenem ni hem viscut el seu món com a tal, i hi ha qüestions que no podem donar per suposades. No som experts en la seva situació”, sentencia.

La seva intenció és buscar molt de feedback i intentar no complicar-se, perquè a banda de la barrera lingüística i cultural, també han d’afrontar el problema de la falta d'oportunitats a l’hora de treballar en grup: “moltes vegades es pensen que la seva feina no serveix per res, i se’ls ha de fer entendre que són part de l’equip”. Pérez explica com de bàsic és traslladar aquestes qüestions a la xerrada, i com s’han de crear expectatives de futur dins de les seves possibilitats. És per això que també té un rol important a l’hora d’encoratjar i tractar la part més emocional. “Intento fer-los saber que no s’ha de defallir a la mínima, que cal tenir l’ambició de millorar, de superar-se, de no comparar-se amb els altres i de com enfocar-ho dins el treball en equip”, clou Pérez.

Més notícies aquí