El BIHUB portarà experts de la NASA a l’Sports Tomorrow Congress per parlar d’Intel·ligència Artificial

El BIHUB portarà experts de la NASA a l’Sports Tomorrow Congress per parlar d’Intel·ligència Artificial

Howard Hu i Carlos García Galán, enginyers d’aquesta agència aeronàutica, seran dos dels conferenciants de les cinc sessions sobre IA programades en aquest congrés que se celebrarà del 27 al 28 de febrer en el marc del Mobile World Congress

The Minds Behind The Game, aquest és el claim de l’edició 2023 de l’Sports Tomorrow Congress que se celebrarà a Barcelona els propers 27 i 28 de febrer. Sota aquesta premissa (Les Ments Darrere del Joc) el Barça Innovation Hub -impulsor d’aquest Congrés juntament amb GSMA- posa sobre la taula un ampli ventall de temàtiques entre les quals la Intel·ligència Artificial brilla amb llum pròpia. Un tema que consta a l’agenda tecnològica des de fa anys i que, a poc a poc, i cada dia més, forma part del nostre dia a dia. 

La plataforma d’innovació i coneixement del FC Barcelona ha programat en aquest congrés fins a cinc sessions temàtiques sobre cognició artificial i els seus usos en la cerca de l’excel·lència en l’àmbit esportiu i mèdic sota el convenciment que la IA té el potencial de revolucionar la manera com vivim, analitzem i retransmetem els esports, i exercirà un paper cada cop més important en el futur del sector.

La NASA com a exemple

Una de les taules rodones que més atenció generarà serà l’anomenada “NASA, Human Performance, Data and AI” (“NASA, Rendiment Humà, Dades i IA”) en què participaran dos prestigiosos enginyers de la NASA, Howard Hu i Carlos García Galán

Ambdós experts debatran sobre la trajectòria de la NASA quant a recerca del rendiment humà i donaran a conèixer els detalls de les properes missions Artemis, el programa d’aquesta agència que té com a objectiu establir la presència humana perllongada a la Lluna i enviar persones a Mart en la propera dècada. Hu i García Galán faran èmfasi en com es prepararan els astronautes i l’equip operatiu d’aquest programa per a dur a terme les seves tasques amb èxit i explicaran també l’experiència que té la NASA en l’adaptació humana a entorns extrems espacials mentre s’aborden missions d’alta complexitat.

Howard Hu és l’Orion Program Manager de la NASA, el màxim responsable del projecte que ha de portar de nou l’home a la Lluna, més de 50 anys després. A través de la nau espacial Orion, la NASA es fixa 2025 com a data per tornar al satèl·lit de la Terra i a partir d’aquesta fita poder portar els humans a l’espai “més lluny que mai”, segons aquesta agència nord-americana. Hu estarà acompanyat per Carlos García Galán, que és l’Orion ESM Integration Manager de la NASA, un enginyer malagueny amb més de quinze anys d’experiència en aquesta entitat aeronàutica i gran divulgador de la ciència i la tecnologia.

Medicina, presa de decisions i rendiment 

A més de la sessió liderada pels experts de la NASA, l’Sports Tomorrow Congress té a l’agenda quatre taules rodones més sobre intel·ligència artificial: “VR + AI Applied to Medicine” (“Realitat Virtual + Intel·ligència Artificial Aplicades a la Medicina”); “AI joins football, football meets AI” (“La Intel·ligència Artificial i el futbol es troben”); “AI and The Future of Medicine” (“Intel·ligència Artificial i el Futur de la Medicina”) i “The importance of context when aplying AI for enabled performance” (“La importància del context quan s'aplica la Intel·ligència Artificial al rendiment”).

En totes aquestes ponències, liderades per experts de cada sector, es parlarà no només del potencial de la IA en cada àmbit, sinó de com s’està aplicant amb exemples pràctics. Es parlarà de realitat virtual i d’altres tecnologies d'immersió que ofereixen als aficionats una experiència més interactiva i atractiva dels esdeveniments esportius en directe. També es debatrà sobre la presa de decisions i sobre com la IA es pot utilitzar per analitzar el rendiment dels jugadors i jugadores, les estratègies tàctiques i les dinàmiques d'equip, amb l’objectiu de saber què funciona i què cal millorar. I en el capítol mèdic es parlarà del potencial de la IA per ajudar els metges a fer diagnòstics més precisos, identificar les millors opcions de tractament i predir els resultats dels pacients amb més detall.

Inscripció online disponible

L’Sports Tomorrow Congress és una cita adreçada a tots els professionals que formen part de l’ampli ventall de disciplines de l’esport. L’assistència presencial a l’edició 2023 serà exclusivament a través d’invitació però també existeix una modalitat online que es pot adquirir al web del congrés.

El fet que aquest congrés passi a integrar-se en l’esdeveniment més gran del món en l’àmbit de la tecnologia i la connectivitat com és el MWC Barcelona respon a la vocació del seu organitzador, el Barça Innovation Hub, de fomentar la cultura d'excel·lència i col·laboració amb marques, universitats, centres de recerca, startups, emprenedors, estudiants, esportistes, inversors i visionaris d'arreu del món.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut