Local

Alexia Putellas, nominada a millor esportista de l'any als premis Laureus

En cas de guanyar-lo, seria la primera futbolista de tota la història en aconseguir-ho

Els premis Laureus han fet pública la llista de sis candidates que opten a ser reconegudes com les millors esportistes de l'any, i una de les nominades és la capitana blaugrana Alexia Putellas. Inmersa en el procés de recuperació de la lesió que va patir el passat estiu, la molletana no deixa d'acumular distincions i premis que recorden tot allò que va fer sobre la gespa abans de caure lesionada.

Uns premis que l’organització ha anunciat que s’entregaran el dia 8 de maig a París i que tornarà a ser de manera presencial, després de dos anys que s’han fet de forma virtual a causa de la COVID-19

Seria la primera futbolista de la història a guanyar el Laureus

Perquè els premis Laureus, coneguts popularment com els Oscars de l'esport han valorat que Alexia "va liderar el FC Barcelona a una temporada perfecta a la lliga espanyola i és l'única dona en guanyar dues vegades (i de forma consecutiva) la Pilota d'Or femenina. Alexia, que recentment també ha estat nominada a formar part de l'11 de l'any de la FIFpro juntament amb 10 companyes més del Barça, també opta als Premis The Best de la UEFA que es donaran el 27 de febrer.

Aquests últims són premis estrictament vinculats al futbol, però els Laureus tenen una dimensió molt més global. De fet, si Alexia aconsegueix guanyar-lo seria la primera futbolista a fer-ho en tota la història, d'ençà que el 2000 es celebrés la primera edició. Per a fer-ho, la culer haurà de superar en la votació del jurat a cinc esportistes que també han firmat un 2022 fantàstic.

Sis esportistes amb un 2022 brillant

La tenista polonesa Iga Swiatek, guanyadora de dos Grand Slam (Roland Garros i US Open) durant el 2022, any en el qual s'ha consolidat com la millor del món, com ho acredita que tingui la ratxa més llarga al primer lloc del rànquing WTA del segle XXI. La nedadora estatunidenca Katie Ledecky va guanyar quatre medalles d'or en els Mundials i ja suma 23 ors en total.

Una altra estatunidenca com Mikaela Shiffrin, que en el seu cas va recuperar el títol mundial d'esquí alpí, que l'ha guanyat per quarta vegada. I tanca el trio nord-americà Sydney McLaughlin, que ha batut el rècord mundial dels 400m tanques en el Mundial d'atletisme (el seu quart rècord mundial en 13 mesos). I per últim, una altra atleta, la jamaicana Shelly-Ann Fraser-Pryce, la dona més ràpida del món després de proclamar-se campiona dels 100m llisos. Alexia haurà d'esperar a saber si serà la guanyadora, doncs encara no hi ha una data confirmada per a la gala.

Més notícies aquí