Local

Així serà l’Sports Tomorrow Congress 2023

En aquestes jornades d’innovació esportiva impulsades pel BIHUB hi participaran Edu Castro, Cory Higgins i Bojan Krkic, a més d’experts en medicina, negoci esportiu i intel·ligència artificial d’arreu del món

Els propers dilluns 27 i dimarts 28 de febrer tindrà lloc al recinte de la Fira de Gran Via de Barcelona l’Sports Tomorrow Congress, el congrés d’innovació esportiva impulsat pel Barça Innovation Hub (BIHUB) i GSMA, que enguany se celebra en el marc del Mobile World Congress.

L’edició 2023 té com a lema The Minds Behind The Game (Les ments darrere del joc) i servirà per aprofundir i debatre, principalment, sobre el paper del cervell en el rendiment dels esportistes i sobre les aplicacions cognitives en matèria d’intel·ligència artificial existents en totes les esferes de la indústria esportiva.

Edu Castro, Bojan Krkic i la NASA

El congrés s’iniciarà dilluns al matí amb una sessió sobre gestió de l’èxit i el fracàs a càrrec del pilot de ral·lis Albert Llovera. A continuació l’entrenador i la psicòloga del primer equip d’hoquei del FC Barcelona, Edu Castro i Laura Sánchez, participaran en una sessió sobre psicologia i alt rendiment que donarà pas a la intervenció de l’exblaugrana Bojan Krkic, encarregat de liderar un panel sobre gestió emocional en el futbol d’elit.  

Avançat el matí intervindran els enginyers de la NASA Howard Hu i Carlos García Galán per debatre sobre la trajectòria de l’agència aeronàutica nord-americana en matèria de rendiment humà i intel·ligència artificial. Per acabar amb aquest bloc, les nutricionistes del FC Barcelona Toña Lizarraga i Mireia Porta, amb la col·laboració d’Heura, lideraran una sessió que buscarà les connexions entre l’alimentació i el cervell.

Cory Higgins i la neurociència  

A la tarda estan programades diverses sessions vinculades a la medicina, entre les quals una de neurociència a càrrec del neuropsicòleg de la Universitat de Barcelona, David Bartrés, que comptarà amb la participació de Xavier Corbella, cap dels Serveis Mèdics del FC Barcelona. Al voltant d’aquesta mateixa temàtica també se celebrarà una sessió sobre dany cerebral i malalties neurodegeneratives vinculades al futbol amb Edwin Goedhart, cap dels serveis mèdics de la federació de futbol dels Països Baixos; el neuròleg del l’Hospital Clínic, Àlex Iranzo; el metge del primer equip,  Xavier Valle; i el director de l’àrea de salut del BIHUB, Gil Rodas.

El primer dia de congrés arribarà al final amb una altra intervenció destacada de la parcel·la esportiva. El jugador del primer equip de bàsquet Cory Higgins participarà en una xerrada sobre preparació mental en el bàsquet d’elit. Per últim se celebrarà del segon Allianz Startup Challenge que premia propostes innovadores i disruptives nascudes per aportar un impacte positiu en el món de l’esport.

Dimarts, clausura institucional a càrrec de Laporta

Dimarts també es continuarà parlant d’intel·ligència artificial, en aquest cas vinculada a la realitat virtual, i es donarà pas a un seguit de panels amb conferenciants internacionals. D’una banda l’ex CEO del Liverpool, Peter More, parlarà del metavers vinculat al món del futbol; el productor televisiu Amani Martin realitzarà una sessió sobre esports i storytelling en l’era digital; i l’influencer nord-americà Joe Pompliano parlarà també de storytelling, però en aquest cas sobre els nous formats que ofereix aquesta disciplina de la comunicació en el món dels esports.

A les 12.30 h de dimarts està prevista la clausura del congrés, que correrà a càrrec del president Joan Laporta.

L’Sports Tomorrow Congress és una cita adreçada a tots els professionals que formen part de l’ampli ventall de disciplines de l’esport. L’assistència presencial a l’edició 2023 serà exclusivament a través d’invitació però també existeix una modalitat online que es pot adquirir al web del congrés.

Més notícies aquí