Local

Tot sobre el Barça - Juventus de la gira americana 2023

Els blaugranes obriran els quatre partits de la gira veient-se les cares amb els torinesos el 22 de juliol al Levis Stadium de Santa Clara, a la badia de San Francisco!

El Barça arrencarà la gira americana de pretemporada del 2023 davant la Juventus de Torí. L’amistós es disputarà el 22 de juliol a les 19.30 hores (04.30 hores de la matinada a Barcelona) i serà el primer dels quatre partits que els de Xavi tenen previstos pels Estats Units. Els altres rivals blaugrana seran l’Arsenal a Los Angeles, el Reial Madrid a Dallas i l’AC Milan a Las Vegas.

L’escenari

El primer amistós del Barça als EUA es disputarà al Levis Stadium de Santa Clara, a la badia de San Francisco, a l’estat de Califòrnia. L’escenari del matx serà un estadi que es va inaugurar el 2014 i amb capacitat per 72.864 espectadors.

No et perdis el Barça-Juventus a San Francisco!
Compra les teves entrades pel primer partit de la gira pels Estats Units dels de Xavi Hernández. El debut, contra la Juve, el 22 de juliol al Levis Stadium de Santa Clara,a la badia de San Francisco!
COMPRA D'ENTRADES!

El Levi’s Stadium és la casa dels San Francisco 49ers de futbol americà, però ja ha estat seu de grans esdeveniments esportius, com la Super Bowl del 2016, alguns partits de la Copa América Centenari jugada aquell mateix any i la final de la Copa d’Or 2017. A més, es convertirà en un estadi mundialista el 2026, quan el Mundial tingui lloc als Estats Units, el Canadà i Mèxic.

Es tractarà del quart partit que els blaugrana disputin a San Francisco, i el tercer que ho facin a l'esmentat Levis Stadium de Santa Clara. Primer, el 2009, els culers, amb Guardiola a la banqueta, van visitar el Candlestick Park, amb un empat a un contra el Chivas mexicà i amb gol de Bojan per al Barça.

Ja al Levis Stadium, el 2015 es va viure una derrota culer per 3-1 contra el Manchester United, amb diana culer obra de Rafinha Alcántara, i, tres anys després, en el mateix escenari, el Barça va caure per 1-0 contra el Milan. És a dir, ara contra la Juve, els de Xavi podrien guanyar per primera vegada a San Francisco.

Els precedents amistosos contra el Juventus

Serà la vuitena vegada que blaugranes i torinesos es vegin les cares en un partit amistós. De fet, repeteixen els dos conjunts després d’empatar 2-2 la temporada passada a Dallas amb dos gols de Dembélé.

Dels set amistosos disputats entre els dos conjunts, cinc s’han jugat als Estats Units, mentre que els únics dos enfrontaments que s’han disputat fora de terres americanes van ser el Trofeu Joan Gamper del 2005 (2-2) i el del 2021 (3-0).

Aquest últim va ser un enfrontament històric, perquè, per primer cop, el primer equip masculí i femení van jugar el Gamper el mateix dia, també contra els combinats masculins i femenins de la Juve.

Més notícies aquí