Local

El FC Barcelona obté la certificació BREEAM amb l'Espai Barça

L’entrega s’ha oficialitzat amb una trobada a la llotja de l’Spotify Camp Nou, en la prèvia del partit d’ahir contra el Mallorca, que va comptar amb la participació de Joan Laporta, presi-dent del FC Barcelona, així com Javier Torralba, director de BREEAM a Espanya, i Carlos Calvo, director general de l'Institut Tecnològic de Galícia (ITG)

El FC Barcelona ha obtingut la certificació BREEAM pel projecte de l’Espai Barça, reconeixement que verifica que ha superat, en les actuacions que s’han executat fins a dia d’avui, els requisits que s’estableixen als principis del desenvolupament urbanístic sostenible que BREEAM @ES URBANISMO acredita. En aquesta línia, cal recordar que la sostenibilitat és un dels tres pilars del Pla Estratègic 2021-2026, entesa des de diferents àmbits: l’econòmic i de governança, l’esportiu, el social i l’ambiental. D'acord amb aquest plantejament, el Club treballa per promoure un desenvolupament sostenible en tots els seus àmbits d’actuació i així mateix ho aplica en l’Espai Barça.

L’entrega de la certificació s’ha oficialitzat amb una trobada a la llotja de l’Spotify Camp Nou, en la prèvia del partit d’ahir contra el Mallorca i comiat de l’Spotify Camp Nou abans que comenci el gruix de les obres de l’Estadi, i que va comptar amb la participació de Joan Laporta, president del FC Barcelona, així com de Jordi Portabella, director de l’Àrea de Sostenibilitat. A més, hi va assistir Javier Torralba, director de BREEAM a Espanya, i Carlos Calvo, director general de l'Institut Tecnològic de Galícia (ITG), que sota acord amb BRE Global Limited és l'entitat dipositària a Espanya de la metodologia d'avaluació i certificació de la sostenibilitat a la construcció.

La sostenibilitat a l’ADN del projecte

Cal destacar que l’Espai Barça ha estat reconegut amb aquesta certificació després de tenir en compte en la seva concepció aspectes com algunes de les principals estratègies: l'acústica, l’hídrica –amb l’objectiu d’aconseguir un estalvi superior a 1/3 en consum d’aigua-, l’ecològica -augmentant en zones verdes de 18.182,10 m2- i l’energètica -amb generació pròpia renovable per la despesa d’electricitat en els partits-, entre d’altres. Això equival a l'establiment dels principis de sostenibilitat per regir tot el procés, des del desenvolupament urbà, passant per a la construcció dels edificis i considerant les fases d'operació i manteniment posterior. 

Pel que fa a la mobilitat, s’han realitzat diferents estudis en aquest àmbit i han estat considerats per tal que hi hagi una millora significativa del transport públic i mitjançant transport més sostenible como ara la bicicleta i el patinet elèctric. 

La certificació BREAAM

BREEAM® va ser la primera certificació de sostenibilitat en l’edificació del món i actualment és en aquest sentit una de les certificacions de sostenibilitat més reconegudes a nivell mundial i la líder a nivell europeu. Fomenta una construcció més sostenible que repercuteix en beneficis d'estalvi dels recursos, com l’energia, l’aigua i els materials, millora el benestar dels entorns  i potencia els paràmetres ambientals per a totes les persones vinculades a la vida d'un edifici i al seu entorn.

 

Més notícies aquí