Local

Magdeburg - Barça: Final cruel del somni de la tercera seguida (38-38; 2-1)

Els blaugranes han quedat fora de la final de la Champions després de caure derrotats a la tanda de penals, on han errat quatre llançaments

De nou, el Magdeburg. El conjunt alemany ha desfet les il·lusions d'història dels blaugranes a Europa en la tanda de penals (38-38; 2-1) i ha estat capaç de derrotar els culers per tercera vegada seguida en dos anys. D'aquesta manera, els de Carlos Ortega no podran revalidar el títol de campions del Vell Continent i han quedat fora de la final després d'estar el 2020, 2021 i 2022.

Equilibri

Intensitat i Emil Nielsen. Aquesta ha estat la posada en escena de l'elenc de Carlos Ortega a la TruckScout24 EHF FINAL4 2023. Uns ingredients que han mantingut a ratlla un enèrgic Magdeburg. Disposat a derrotar el Barça per tercera vegada en dos anys. Els vermells i verds han trobat resposta a cada gol barcelonista. L'alegria i la velocitat en el joc culers han permès anar per davant en l'electrònic i controlar, momentàniament, un irreverent elenc alemany.

Un o dos gols ha estat la màxima renda (12-14, min 20). El canell efectiu d'Aleix Gómez i les canonades de Timothey N'Guessan han fet aparèixer la batuta en la mà dels de Carlos Ortega. Ara bé, de nou, ha aflorat el caràcter revolucionari i lluitador del rival per tornar a la igualtat. Una xocolatina dolça com les que es poden trobar a Colònia que han arreplegat gràcies a controlar els refusos d'un gran 12 barcelonista. Un gegantí que ha aparentat els 157 metres d'alt i 86 d'ample de la catedral gòtica de la ciutat que acull aquesta FINAL4. 

Un inspirat Makuc escriu la màxima

Les seves intervencions i la seva veu han tornat a donar ales al Barça. D'un màgic Makuc ha aflorat el màxim avantatge de la primera meitat (+3). Una diferència vista en els darrers instants d'aquest període que ha escoltat la melodia culer. Exhibint autoritat han pintat d'or el marcador del descans: 16-18. Uns números que han comprovat la coralitat anotadora amb homes com Aleix Gómez, Dika Mem, Makuc o N'Guessan

El minut a minut de la FINAL4 de Colònia
Segueix el camí dels de Carlos Ortega en terres alemanyes i on tenen l'objectiu d'alçar la tercera Champions seguida
TOTA L'ACTUALITAT CULER

Els alemanys apaguen els culers

El Magdeburg s'ha negat a donar el seu braç a tòrcer. En conseqüència, ha evaporat una distància de tres dianes per tornar a dibuixar la igualada i, posteriorment, l'avantatge. Amb un Lanxess Arena entregat al conjunt de l'estat de Saxònia-Anhalt, els de Bennet Wiegert han agafat embranzida i han apagat la brillantor daurada amb un -2 -s'ha passat del 18-20 al 24-22-. Però encara quedava molt partit. 

Aixequen el vol, però no eviten la pròrroga

Catapultats per les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, el Barça ha situat la igualada. Ha estat una lluita titànica i ha presentat una conclusió on cada pilota ha valgut or i cap equip s'ha pogut desempallegar de l'altre. Ara bé, sí que els de Carlos Ortega han estat capaços de tornar-se a posar al davant amb un llançament imparable de Wanne i una aturada majestuosa del capità barcelonista, que s'ha fet igual d'imponent que el pont Hohenzollern. Dues accions que no han evitat un final d'altes pulsacions. El Magdeburg ha anotat en el darrer instant; quedaven quatre segons, però un llançament llarg de Janc que ha parat Damgaard, amb el peu sobre la línia, no ha negat la pròrroga.

Quatre errades en els penals culers

Com ha vingut sent habitual al llarg de tota la narració d'aquesta semifinal, la pròrroga ha comptat amb l'equilibri. Ambdós elencs s'han alternat els gols i les intervencions fins que el Magdeburg ha obert una petita escletxa sobre la botzina de la primera part: 35-33. Els esforços dels culers s'han succeït per capgirar aquesta diferència que s'ha transformat en un intercanvi veloç de gols (38-38).

Tensió, protestes, l'absència de Mem i un ambient advers han monopolitzat els darrers segons que els alemanys han jugat amb inferioritat. Res ha canviat l'empat i els penals han dictaminat sentència a favor dels alemanys. Quatre errades en el llançament han condemnat els culers a no estar presents a la final. D'aquesta manera, els blaugranes no podran continuar fent història a Europa contra el seu malson en els darrers dos anys. 

FITXA DEL PARTIT

Magdeburg, 38 (2)
Barça, 38 (1)

Magdeburg: Jensen (-), Hornke (1), Kristjansson (5), Jensen (3), Smits (12), Damgaard Nielsen (8) i Mertens (2) -set inicial- Portner (-), Chrapkowski (1), Bezjak (4), Bergendahl (-), Meister (-), O'Sullivan (1), Weber (2)
Barça: Nielsen (-), Aleix Gómez (8), Dika Mem (4), Ludovic Fabregas (6), Wanne (3), N'Guessan (9) i Petrus (-) -set inicial- Gonzalo Pérez de Vargas (-), Cindric (3), Frade (1), Janc (2), Makuc (3), Carlsbogard (-), Richardson (-)

Parcials: 2-2; 5-6; 9-9; 12-14; 15-15; 16-18 // 17-20; 22-22; 25-23; 26-25; 29-29; 31-31 // 35-33 // 38-38 // Penals: 2-1

Àrbitres: Jonas Eliasson i Anton Palsson

Més notícies aquí