Local

Un migcampista en sintonia amb el gol

La transformació de Gündoğan a les ordres de Pep Guardiola l'ha convertit en un migcampista total i que ha explotat al màxim la seva capacitat golejadora

El Barça ha tancat el seu primer fitxatge de cara a la temporada 2023/24, i no és un fitxatge qualsevol. Ilkay Gündoğan ja és blaugrana, i amb aquesta adquisició, Xavi Hernández podrà comptar amb un futbolista que durant la seva llarga etapa al futbol anglès amb el Manchster City s'ha destapat com a molt més que un migcampista fantàstic.

El tercer migcampista més golejador

Aquest últim concepte ja havia quedat clar després de veure'l amb el Borussia Dortmund, però, des que va arribar a les mans de Pep Guardiola, s'ha convertit també en un migcampista golejador. De fet, des que Gündoğan va arribar a Anglaterra, a la temporada 2016/17, és el tercer migcampista més golejador del futbol de les illes amb 60 gols en totes les competicions, empatat amb el seu ja excompany d'equip Phil Foden.  

Al davant només hi té Bruno Fernandes, amb 64 gols amb el Manchester United, tot i que 25 han estat de penal. El jugador que lidera aquest rànquing també és un excompany del nou futbolista blaugrana, el belga Kevin de Bruyne, que en les últimes set temporades ha estat capaç de marcar 80 gols.

Vols saber més de Gündoğan?
Descobreix tot el que has de saber del primer fitxatge del Barça per a la temporada 2023/24
MÉS INFO

La transformació amb Pep Guardiola

Si analitzem una mica més aquestes dades, que Gündoğan sigui el tercer migcampista amb més gols fa que tingui una rellevància especial. Primerament, com s'ha destacat en el cas de Bruno Fernandes, perquè si el portuguès ha marcat 25 gols dels 64 des de la pena màxima, Gündoğan només n'ha marcat quatre. 

També és especialment destacable que, fins a l'aparició de Pep Guardiola a la seva carrera, mai havia estat un futbolista especialment golejador. Amb el Borussia Dortmund només n'havia marcat 15 en 157 partits, per exemple. Però sota la batuta de l'extècnic blaugrana ha jugat en múltiples posicions, trepitjant molt més l'àrea rival i adquirint molt més protagonisme de tres quarts cap endavant. Ara, amb la maduresa que li donen els seus 32 anys, mirarà d'allargar aquests últims anys d'un altíssim nivell vestit de blaugrana. 

Més notícies aquí