Local

De la Premier al Barça

Cinc de les darreres nou incorporacions del FC Barcelona han arribat procedents d'equips de la Premier League

İlkay Gündoğan s'ha convertit en el 24è jugador que el FC Barcelona ha fitxat de la Premier League, fundada com a tal la a temporada 1992/93. Des que Gheorghe Popescu va arribar l'any 1995, el mercat anglès ha estat cada cop més important per a l'arribada de nous jugadors a l'Spotify Camp Nou. Tretze dels fitxatges que s'han fet en la darrera dècada han vingut d'equips anglesos.

Cinc dels darrers nou fitxatges són de la Premier 

La consolidació de la Premier League com una de les millors Lligues de futbol ha propiciat que els millors clubs del món busquin entre els seus jugadors reforços en els mercats de traspassos. És el cas del Barça, que de les darreres nou incorporacions, cinc procedeixen d'equips de les illes britàniques (Gündoğan, Raphinha, Christensen Bellerín i Marcos Alonso). 

En els darrers dos anys, la Lliga anglesa s'ha convertit en una important font de fitxatges. El Barça ha incorporat nou jugadors des de l'estiu del 2021. 

L'Arsenal lidera les arribades al Barça des de la Premier

Dels 24 jugadors que han arribat procedents de la Premier League des de la temporada 1992/93, deu han arribat de l'Arsenal. Els primers jugadors gunners que van aterrar a Barcelona van ser Marc Overmars i Emmanuel Petit a l'estiu del 2000. Des d'aleshores, l'equip del nord de Londres ha nodrit la plantilla culer amb altres jugadors com: Giovanni van Bronckhorst (arriba cedit l'any 2003 i s'incorpora definitivament l'any següent), Thierry Henry (2007), Aleksandr Hleb (2008), Cesc Fàbregas (2011), Alex Song (2012), Thomas Vermaelen (2014), Pierre-Emerick Aubameyang i Héctor Bellerín (2022). 

Amb l'arribada de Gündoğan, el Manchester City passa a ser el segon màxim exportador anglès per al Barça amb un total de quatre incorporacions. Tots aquests fitxatges han arribat al Barça en els darrers dos anys. Els primers jugadors de l'equip entrenat per Pep Guardiola que es van vestir de blaugrana són Sergio El Kun Agüero i Eric Garcia, que van arribar a l'estiu del 2021. A finals del mateix any, Ferran Torres es convertiria en la tercera incorporació procedent dels citizens

Raphinha, l'únic jugador que ve fora del 'big six'

El brasiler ha estat l'únic jugador fitxat de la Premier que no procedia d'un dels equips que conformen el big six, ja que va arribar del Leeds. A més dels jugadors de l'Arsenal i del Manchester City esmentats anteriorment, les incorporacions que ha fet el Barça que procedien de la Premier League han estat jugadors del Liverpool (Countinho el 2018, Luis Suárez el 2014 i Mascherano el 2010), el Manchester United (Gerard Piqué el 2008), el Chelsea (Christensen el 2022, Marcos Alonso el 2022 i Gudjohnsen el 2006) i el Tottenham Hotspur (Popescu el 1995). 

L'únic cas similar al de Raphinha és el de Gerard Deulofeu, el davanter de Riudarenes va signar pel Barça el 2017 procedent de l'Everton. No obstant això, la samarreta que vestia no era la dels toffees, sinó la de l'AC Milan, ja que un temps abans de tornar al Barça va jugar cedit durant sis mesos a San Siro. 

Més notícies aquí