Local

El Barça, l’equip amb més jugadores convocades per al Mundial 2023

Les 18 jugadores citades situen el FC Barcelona com el conjunt amb més participants, per sobre del Chelsea, el segon que més n’aporta

El FC Barcelona és l’equip que compta amb el nombre més gran de jugadores seleccionades per disputar la Copa del Món a Austràlia i Nova Zelanda, que començarà el dijous 20 de juliol. Participaran fins a 18 jugadores culers, de vuit nacionalitats diferents, i competiran per alçar-se amb el trofeu més preuat de seleccions. 

18 jugadores, dos rècords

L’excel·lent temporada del conjunt de Jonathan Giráldez, que va aixecar la Supercopa d’Espanya, la Lliga i la Champions League, ha provocat que les seleccions s’hagin fixat en les blaugrana per formar les llistes de 23 jugadores que viatjaran al Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. Un cop conegudes les llistes de totes les seleccions, el Barça es confirma com l’equip amb més jugadores internacionals, amb un total de 18. 

El segon equip amb més participants en el Mundial és el Chelsea, amb 15 jugadores internacionals. Altres equips que superen les 10 jugadores internacionals són el Manchester City, el Wolfsburg, el Reial Madrid, el Benfica, l’Olympique de Lió, el París Saint-Germain, la Juventus, la Roma o l’Arsenal. 

A banda de ser el màxim nombre de jugadores d’un mateix equip, les 18 culers que viatjaran a Oceania també han trencat un altre rècord: serà el Mundial amb més jugadores de la història del Barça.

La Lliga espanyola, la tercera més popular

Entre totes les jugadores que disputaran el Mundial, més de seixanta seran jugadores de la Primera Divisió espanyola. Tot i això, les Lligues que comptaran amb més seleccionades seran la Women’s Super League anglesa, amb més de 90 participants, i la National Women’s Super League nord-americana, que supera les 70 convocades. 

Més notícies aquí