Local

50 anys de la primera Copa d´Europa del Barça

El 7 de juliol del 1973, la secció d'hoquei patins del FC Barcelona va aconseguir davant el Benfica la primera Copa d'Europa del FC Barcelona

La temporada 1960/61 l'equip de futbol havia tingut l'oportunitat d'aconseguir la primera Copa d'Europa en una final contra el Benfica. Dotze anys més tard, la secció d'hoquei va tenir la venjança a la final davant el mateix rival, aquesta vegada amb victòria del Barça.

Fins ara, la secció d'hoquei només havia aconseguit dos Campionats de Catalunya i tres Campionats d'Espanya, però l'aposta del president Agustí Montal i la inauguració del Palau Blaugrana van canviar les coses.

El Barça havia passat per sobre del Rolls Sport suís a les semifinals per 19-8, plantant-se a la final de la Copa d'Europa contra el Benfica. Els portuguesos comptaven amb un gran equip liderat per Antonio Livramento i havia superat el Reus Deportiu, l'equip a batre que havia guanyat vuit anys seguits la Lliga Espanyola i sis la Copa d'Europa.

D'altra banda, el Barça tenia una plantilla més completa amb noms com Pons, Chércoles, Villacorta, Riera, Villa, Brasal, Caicedo i Centell, que il·lusionaven i donaven esperances a l'afició blaugrana.

L'anada de la final disputada al Palau Blaugrana l'1 de juliol del 1973 se la va emportar el Barça per 5-3. Els locals van començar perdent 2-0, però van tirar de caràcter per aconseguir la victòria i dos gols de diferència que serien importants a la tornada.

El Barça va saber mantenir l'avantatge en el partit de tornada i, malgrat el gran partit de Livramento, va aconseguir empatar a 7, i va aconseguir alçar-se amb la primera Copa d'Europa de la història del FC Barcelona.

Aquest títol només va ser l'inici d'una llarga i reeixida història de la secció d'hoquei patins, que durant molts anys ha dominat l'esport a nivell europeu, aconseguint 22 Copes d'Europa.

El domini de les seccions a Europa

Des d'aleshores, el Barça ha aconseguit proclamar-se campió del vell continent a totes les seccions professionals fins a 46 ocasions. Als 22 trofeus de l'hoquei patins se li sumen les 5 Champions de futbol, les 2 Eurolligues de bàsquet, les 11 Champions d'handbol, les 4 de futbol sala i les 2 de futbol femení.

Més notícies aquí