Local

El 80% dels socis i sòcies del Barça aproven la gestió de l’actual Junta Directiva

Al voltant del 52% de la massa social puntua entre notable i excel·lent la gestió de la Junta i valora com a positiva l’adjudicació de l’obra de l’Espai Barça, amb una puntuació de 6,07 sobre 10

El FC Barcelona ha donat a conèixer aquest dimecres els resultats de l’últim Observatori Blaugrana de la temporada 2022/23, l’enquesta d’opinió que el Club fa per avaluar la situació global de l’Entitat mitjançant la valoració de socis i sòcies. L’enquesta, que analitza l’estat d’opinió de la massa social blaugrana, ha tractat temes que van des de la valoració de la tasca de la Junta Directiva fins a l’estat de les seccions o la gestió de l’Espai Barça, entre d’altres.

L'estudi l’ha dut a terme Feedback, mitjançant una enquesta feta a 3.000 socis, homes i dones, abonats i no abonats, més grans de 18 anys i residents a l’estat espanyol, entre el 26 d’abril i el 5 de maig del 2023.

El 80% dels socis i sòcies enquestats avalen la gestió de la Junta Directiva i cal destacar que al voltant del 52% de la massa social la puntua entre notable i excel·lent. Les cinc grans decisions preses han estat valorades positivament, especialment la utilització del vot telemàtic, amb un 8,44 sobre 10. L’activació de les palanques se situa en segon lloc, seguida de la nova normativa en l’ús del Seient Lliure i l’adjudicació de l’obra de l’Espai Barça, totes tres decisions amb una valoració d’entre 6 i 7 sobre 10; i també el fet de jugar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc la temporada vinent, que compta amb un 5,07 sobre 10.

El grau de satisfacció en relació amb la marxa esportiva del Club s’ha situat en un 6,35 sobre 10, amb unes perspectives optimistes de cara a l’evolució de la situació esportiva, amb un 59% de la massa social que creu que millorarà. A més a més, el funcionament de totes les seccions del Barça és valorat de manera positiva, especialment el futbol femení, amb 9,38 punts sobre 10.

D’altra banda, els socis i les sòcies continuen donant una bona valoració a la situació social del Club, tot i que consideren que hi ha alguns aspectes a millorar, com la situació institucional i l’econòmica.

Gran valoració de ‘Més que un club’

El Barça és clarament percebut com a Més que un club per un 76,2% de les persones enquestades, i ho és pel model de propietat 100% dels socis i sòcies, seguit per la identificació amb Catalunya, i, en tercer terme, per la Masia i les seccions.

Mirant el futur, la majoria de la massa social vol seguir com fins ara, amb el model de propietat 100% dels socis i sòcies. I no només això. La intenció de renovació de l’abonament és altíssima (entre el 76,1% i el 87,8% amb molta probabilitat) i els factors de fidelització com a soci o sòcia són, per excel·lència, emocionals. En primer terme hi ha l’estima al Club i, en segon, l’orgull de ser culer, seguit, a molta distància, per factors familiars i l’entorn, i per ser aficionat o aficionada del futbol i pels descomptes.

El Barça, amb la igualtat de gènere

El grau d’implicació del Club en millorar la situació de les dones i la igualtat de gènere té una valoració positiva –el 65,8% té una percepció entre molt i bastant positiva–, i aquesta opinió és compartida entre homes i dones sense diferències significatives.

Totes les accions concretes suggerides pel FC Barcelona amb l’objectiu d’incrementar el rol de la dona, com fer partits de futbol femení a l’Spotify Camp Nou, que la Masia sigui un centre de formació més femení, informar dels resultats dels equips femenins a l’Spotify Camp Nou o la presència de més dones a la Junta Directiva, han estat valorades amb notes molt positives.

Suport a l’obra de l’Espai Barça

La valoració de l’adjudicació de l’obra de l’Espai Barça és positiva, amb una puntuació de 6,07 sobre 10. Pel que fa a aquest aspecte, els socis i sòcies més joves, d’entre 18 i 40 anys, i també els no abonats, es mostren més a favor. Aquests matisos d’opinions són compartits amb el fet de jugar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc la temporada vinent, punt que també ha estat valorat com a positiu amb un 5,07 sobre 10.

Participació en la Superlliga

La massa social expressa una notable acceptació davant el fet que el Barça s’hagi adherit a la Superlliga, amb una puntuació de 6,57 sobre 10, comptant amb un 33% dels vots que ho classifiquen com a excel·lent.

El cas Negreira

El cas Negreira preocupa els socis i sòcies de manera notable, amb 7,56 punts sobre 10, i puja al 7,61 entre els abonats i abonades, i al 7,88 entre les persones de 51 a 60 any. També creuen fermament, amb un 8,58 sobre 10, que aquesta percepció afecta molt negativament la imatge del Barça. Paral·lelament, un 68,5% té la convicció que s’ha organitzat una campanya contra l’Entitat.

Més notícies aquí