Local

10 coses que cal saber de la gira americana 2023

El Barça està a 10 dies de tornar als Estats Units per tretzena vegada per jugar els primers amistosos de pretemporada

Cada vegada queda menys perquè el Barça comenci la gira de pretemporada pels Estats Units 2023. Hi disputaran fins a quatre partits, a San Francisco davant la Juventus, a Los Angeles davant l'Arsenal, a Dallas davant el Reial Madrid i, finalment, a Las Vegas davant el Milan. Per tant, quan queden 10 dies perquè comenci la gira, repassem les 10 coses que cal saber:

1. La primera vegada que el Barça va viatjar als Estats Units per jugar un parit amistós va ser l'any 1937. Aquell any, els culers van disputar quatre amistosos a Nova York. El primer va ser la victòria per 2-4 el 6 de setembre davant el Brooklyn Hispano. En aquella mateixa gira, el Barça va guanyar també al New York (3-4), la selecció dels Estats Units (0-2) i la selecció hebrea (0-3).

2. Després del 1937, els blaugranes van tardar 32 anys a tornar a terres americanes. Cosa que s'ha fet més habitual en els últims anys. En total, el Barça ha jugat 38 partits als Estats Units en tretze temporades diferents. Amb un balanç positiu de 25 victòries.

3. Els de Xavi jugaran en un dels països amfitrions del pròxim Mundial juntament amb el Canadà i Mèxic. I precisament, tres dels quatre partits es disputaran en futurs estadis mundialistes, el Levi's Stadium (San Francisco), el SoFi Stadium (Los Angeles) i l'AT&T Stadium (Dallas).

4. El primer dels rivals d'aquesta gira 2023 serà la Juventus, l'equip europeu contra qui el Barça s'ha enfrontat més vegades en els Estats Units. Catalans i torinesos s'han vist les cares fins a cinc vegades als EUA. Els dos primers cops van ser l'any 1969 amb doble victòria blaugrana (2-3 i 0-1). Els últims tres partits davant la Vecchia Signora van ser el 2003 a Boston (2-2), posteriorment a Nova Jersey el 2017 (1-2), i el de la temporada passada, a Dallas (2-2).

5. Un jugador a qui li va molt bé marcar als Estats Units és Ousmane Dembélé. El francès ha marcat en quatre dels últims cinc partits blaugrana en territori nord-americà. Tres la pretemporada passada a l'Inter  Miami, a la Juventus i al New York Red Bull, mentre que el 2019 va participar en la victòria davant el Nàpols a Michigan (0-4).

6. El Barça aterrarà a Los Angeles per enfrontar-se a l'Arsenal. Precisament a la ciutat de Califòrnia es va batre el rècord d'espectadors en un partit de l'MLS, amb 82.110 espectadors en un LA Galaxy vs. Los Angeles FC.

7. A Los Angeles els blaugranes jugaran al SoFi Stadium, l'únic estadi dels quatre de la gira on els culers no han jugat mai. Aquest estadi és la casa del Los Angeles Rams de futbol americà i serà seu del pròxim Mundial de futbol i dels Jocs Olímpics del 2028.

8. Els gunners seran el segon rival de la gira. Un enfrontament que s'ha repetit fins a cinc vegades en duels amistosos, però mai s'ha vist en terres americanes. Fins ara el balanç és molt positiu per al Barça: cinc amistosos davant els de Londres, i cinc victòries.

9. Per segona pretemporada consecutiva hi haurà Clàssic als Estats Units. De fet, serà el tercer des de l'any 2017. Aquell estiu Barça i Madrid es van veure les cares a Miami en el primer Clàssic als Estats Units, on els d'Ernesto Valverde es van imposar per 2-3 amb gols de Messi, Rakitic i Piqué.

Els blaugranes tampoc van fallar a Las Vegas l'estiu passat, ja que van aconseguir superar el Madrid amb un solitari gol de Raphinha.

10. L'últim rival blaugrana serà el Milan a Las Vegas. Serà la segona vegada que els blaugranes visitin la ciutat de Nevada, després de jugar-hi la temporada passada davant del Reial Madrid. En canvi, serà el tercer amistós davant dels italians als Estats Units. Els altres van ser el 2003 a Washington (2-1) i el 2018 a Santa Clara (0-1).

Més notícies aquí