Local

El projecte Barça Academy obre la seva primera escola a Suïssa

La ciutat de Zuric acollirà aquesta nova acadèmia que serà la tercera ubicada a Europa, jun-tament amb les d’Istanbul i Budapest

El Futbol Club Barcelona continua sumant esforços en el desenvolupament de l’esport arreu del món en el marc del projecte Barça Academy i ara ho fa amb l’obertura, a partir d’aquesta pròxima temporada, d’una nova escola de futbol a la ciutat de Zuric, a Suïssa, en la que serà la primera acadèmia del Club en aquest país, i la tercera d’Europa, juntament amb les ja existents a Istanbul i Budapest.

D’aquesta manera, el país d’origen del fundador del Club, Joan Gamper, acollirà un centre permanent en què més de 150 nens i nenes d’entre set i tretze anys aprendran aquest esport a través de la metodologia Barça i es formaran en els valors i la filosofia del Club, i en què molts d’aquests  formen part de l’esperit fundacional que en el seu dia Gamper va projectar.

Però aquesta escola no suposa el primer desembarcament del projecte Barça Academy a Suïssa. El Club ja ha estat present al país helvètic des del 2014, on ha organitzat més de 40 campus en diferents ciutats com Zuric, Ginebra i Lugano, entre d’altres, i en els quals han comptat amb la participació de més de 3.000 joves futbolistes. Alguns d’ells també han tingut l’oportunitat de participar en les diferents edicions de la Barça Academy World Cup, el torneig que reuneix a les instal·lacions del Club nens i nens de les Barça Academy de  tot el món i que enguany ha arribat a la seva desena edició.

Més de 25 projectes Barça Academy permanents arreu del món

La Barça Academy és el model d'escola de futbol propi del FC Barcelona adreçat a nens i nenes, i té com a objectiu principal la formació integral dels seus alumnes. Aquest model d'escola de futbol, exportat a escala internacional, pretén estendre la marca Barça i transmetre la filosofia de treball i els valors del Club a la resta del món.

Les escoles treballen amb un model propi, únic, basat en la metodologia Barça des de les categories inferiors fins al primer equip, amb un estil de joc creatiu i ofensiu i amb una transmissió indispensable de valors: respecte, humilitat, esforç, ambició i treball en equip, amb resultats d'èxit contrastats.

Actualment, el FC Barcelona disposa de 26 projectes Barça Academy. Aquests es divideixen en la Barça Escola de Barcelona, les Barça Academy Pro, gestionades directament pel Club tant en la part esportiva com econòmica i que actualment compten amb dues seus als Estats Units (Miami i Nova York); la Barça Residency Academy Arizona (Estats Units), que s’ocupa també de la formació acadèmica dels jugadors i jugadores, i les 23 Barça Academy que hi ha repartides arreu del món.

 

Més notícies aquí