Local

La cirereta del pastís a l'any d'Abde

El blaugrana s'ha proclamat campió de la Copa d'Àfrica sub-23 amb la selecció del seu país i ha tancat una temporada excelsa

Abde ha copsat totes les mirades aquesta temporada, arrodonida amb la consecució de la Copa d'Àfrica sub-23 amb el Marroc. D'aquesta manera, l'atacant blaugrana ha col·locat la cirereta del pastís a un any excels, en què ha estat protagonista amb l'Osasuna i amb el seu combinat nacional. 

Peça clau a l'Osasuna

Oferint velocitat i desequilibri en el seu llibre d'estil, que també té moments de disbauxa, l'extrem marroquí ha concentrat moltes mirades. Primer amb l'Osasuna. Perquè cedit a l'equip de Pamplona ha estat una de les peces destacades del conjunt de Jagoba Arrasate, que va arribar a la final de la Copa del Rei. Sens dubte, a El Sadar, Abde ha viscut moments molt dolços. Amb 34 partits i sis gols a Pamplona, Abdessamad Ezzalzouli ha enamorat tothom. 

La seva qualitat amb el conjunt vermell, també el van portar al vermell de la selecció del Marroc. I ni més ni menys que al Mundial de Qatar 2022. Formant part d'una de les revelacions de la cita mundialista que va accedir a les semifinals, Ez Abde va sumar tres partits al Pròxim Orient.  

Màxim golejador i assistent de la Copa d'Àfrica sub-23

Ara bé, l'èxit amb el seu combinat nacional encara havia d'arribar. El 8 de juliol es va penjar la medalla d'or a la Copa d'Àfrica sub-23. El futbolista culer va mostrar intel·ligència i qualitat en la final disputada a l'estadi Príncep Moulay Abdellah. Una genialitat en què també va mostrar picaresca, a l'abast dels escollits, i que li va permetre acabar aixecant el trofeu com a capità. Com si es tractés d'un mag, va enganyar tothom al minut 105 de la pròrroga per picar en curt una falta que es va colar al fons de la porteria d'Egipte. Una nova assistència en un torneig que va monopolitzar les passades de gol, amb un total de tres.

Més enllà de ser el màxim assistent, també es va endur l'etiqueta de màxim golejador, amb tres dianes, en un partit en què va continuar exhibint el lideratge ofensiu i que va mostrar al llarg del torneig. Aquesta victòria a la Copa d'Àfrica també ha permès al Marroc adquirir un bitllet per als Jocs Olímpics de París 2024. Sens dubte, la cirereta del pastís a l'any magnífic d'Abde. 

Més notícies aquí