Local

Joan Laporta: "Tenim un equip molt competitiu"

El president del Barça ha repassat la situació del Club en una triple entrevista a 'Sport', 'Mundo Deportivo' i 'L’Esportiu'

Joan Laporta, president del FC Barcelona, ​​ha repassat l'actualitat del Club en una triple entrevista concedida als diaris esportius Sport, Mundo Deportivo i L'Esportiu. Repassem, per temes, les declaracions més destacades.

Mercat de fitxatges

"Estic convençut que totes les operacions es faran. El pla de viabilitat està aprovat, però cal complir-ho. Tenim un equip molt competitiu i hem guanyat la Lliga. Em centro a fer un equip i no a fitxar jugadors individuals. Hem fitxat Gündogan i Iñigo Martínez i ens donaran rendiment, com els que vindran."

"Tal com ha demanat l'entrenador, falta un lateral dret i dos migcampistes. No crec que ens costi gaire, de fet, hi ha diverses possibilitats. Amb el que tenim podem competir, però cal buscar-ne un almenys al mig del camp per ocupar la plaça de Sergio Busquets."

"La direcció esportiva és clau, per això estic content que Alemany continuï. Hi va haver una circumstància..., estic molt, molt content que continuï perquè està confeccionant un equip que és cada cop més competitiu, però, a més, Mateu té aquest punt de serenitat, que no perd els papers en les negociacions, que sap ser persistent, que sap ser perseverant, hàbil."

Vitor Roque

"Vitor Roque ja està fitxat. Tenim aquest pla de viabilitat i està previst per al gener o el juny, tret que millorin les circumstàncies. El contracte està signat i fet i el jugador ja és del Barça. És jogo bonito."

"És un jugador del qual espero gols. És un estil molt propi. No es pot comparar amb Ronaldo o Romário. Trepitja àrea i xuta amb les dues cames des d'on sigui dins de l'àrea. L'he vist molt, però vull veure'l en persona. "

Relació amb Tebas

"S'han refet les relacions amb la Lliga i les personals amb Tebas. Jo vaig fer el primer pas, vaig anar a casa seva, a Osca. La visita farà que flueixi la relació institucional, però no tindrem privilegis. Tebas no és d'aquest pal."

Competir a Europa

"L'equip competirà a Europa la temporada vinent. Ja estem més tranquils. La recomanació dels investigadors de la UEFA porta a la conclusió que no ens poden condemnar abans de jutjar-nos. Entenen que aquest ha de ser el procediment i així ho han fet saber al Comitè d'Apel·lació de la UEFA i totes les notícies condueixen que jugarem la Champions, cosa que ha estat difícil."

Leo Messi

"Teníem el vistiplau de LaLiga. Hi havia un espai destinat al retorn de Leo. Ho havíem parlat amb el jugador i el pare, però quan Jorge em trasllada la decisió que se'n va a l'Inter Miami i em dona els motius, ho vaig entendre, ho comprenem, acceptem i respectem."

"Algú em va dir de fer-li l'homenatge el dia del 125è aniversari i estaria molt bé un retrobament amb tots els que han fet gran el Barça aquests 125 anys."

La renovació de Xavi

"Xavi té contracte en vigor, sap que hi ha una bona relació i quan al Club ho considerem, parlarem d'un nou contracte. Xavi és un home noble i honest i és el primer a treballar molt per aconseguir aquests resultats d'excel·lent. Sí, pensem que hem de millorar-li el contracte, perquè va venir en unes condicions de màxima dificultat i ho volem valorar."

La situació de Dembélé

"Dembélé és un jugador molt estimat per l'entrenador, la secretaria tècnica i per mi. Té uns representants que són complicats a l'hora de negociar. Ara estem en negociacions perquè segueixi i esperem que es resolgui. Ell vol seguir i és la nostra sort. Està encantat al Barça, però no es resoldrà fins al final."

La progressió d'Ansu Fati

"Ansu Fati té contracte. Tot apunta que aquesta temporada estarà molt més bé que l'anterior, que va ser gairebé de recuperació d'una lesió complicada i de la qual havia recaigut. Tant pel que fa a la selecció, com l'entrenador, ens diuen que cada dia està més bé. Vol triomfar al Barça, el seu agent i el seu entorn volen que jugui més, però això depèn del jugador."

El mercat del bàsquet

"Mirotic encara no se n'ha anat. No està resolt, és un tema seriós. Té un gran contracte, que hem heretat i és insostenible. Espero que el Palau reaccioni amb un màxim suport a Roger Grimau."

"Sé que estan treballant per fitxar els Hernangómez, però no vol dir que vinguin tots dos, potser sí, però ho estan treballant. Són dos jugadors NBA i un va ser MVP de l'Europeu. M'il·lusiona portar jugadors d'aquest nivell."

El trasllat a Montjuïc

"No serà fàcil. Serà incòmode, però crec que el barcelonista entén que és una fase que hem de passar si volem fer el somni de tenir un nou estadi, en un entorn com l'Espai Barça i amb un nou Palau. És un sacrifici i demano disculpes per les incomoditats, però  esportivament volem ser hegemònics a la Lliga espanyola i hem de ser més competitius a la Champions."

Visites a les obres de l'Spotify Camp Nou

"M'hi passaria el dia. I em sé la propera pregunta de si és com un jubilat a qui agrada veure les obres, però em fa una sensació de nostàlgia i m'impacta molt, però alhora m'imagino el que serà el nou camp. Em genera il·lusió. Potser ho introdueixo a la meva rutina per aprimar-me. Vaig dir que hi aniria cada dimecres, encara que demà (per avui) no puc. Hi aniré dijous. La sensació és bonica, emocionant i contrària. M'agrada."

Més notícies aquí