Local

Els davanters brasilers de la història del Barça

Vitor Roque se sumarà a la llista de davanters brasilers que han jugat al FC Barcelona, on figuren alguns dels millors jugadors de la història del Club.

Vitor Roque se sumarà a la llista de davanters brasilers que han jugat al FC Barcelona, on figuren alguns dels millors jugadors de la història del club.

El 'mercato' del Barça
Segueix els moviments de totes les seccions Club en aquest mercat de fitxatges
SEGUEIX-LO AQUÍ

Quan Vitor Roque es vesteixi amb la samarreta blaugrana, serà el 47è brasiler en la història del Club a fer-ho. D’aquests gairebé 50 jugadors, 14 han estat davanters. Alguns d’ells han marcat un abans i un després en la història del Barça.

Lucidio Batista da Silva, el primer davanter brasiler

L’any 1947 es va incorporar al Barça Lucidio Batista da Silva, que es va convertir en el primer jugador brasiler que ocuparia la demarcació de davanter al conjunt culer. En l’única temporada que va jugar com a blaugrana (1947/48), sota les ordres d’Enrique Fernández, va disputar tres partits oficials i va marcar un gol.

Els davanters brasilers més golejadors del segle XX

L’època daurada per als davanters brasilers va ser la dècada dels noranta. Durant aquests anys, van passar alguns dels atacants més recordats per l’afició blaugrana com Ronaldo Nazario, Rivaldo o Romário, un dels màxims golejadors de la història del futbol que va passar dues temporades al Barça. En el seu primer curs com a culer va marcar 32 gols en 47 partits, sent clau per a la consecució del títol de Lliga i proclamant-se com a màxim golejador de la categoria reina del futbol espanyol.

Ronaldo Nazario, el millor debutant

El davanter que més gols ha marcat en la seva primera temporada amb la samarreta blaugrana també és brasiler: l’històric Ronaldo Nazario. En la seva primera i única temporada a l’Spotify Camp Nou, O’fenômeno va marcar 47 gols en 49 partits, el que va ser el millor curs en registres golejadors del davanter nascut a Rio de Janeiro.

Rivaldo, el davanter brasiler amb més gols i partits

Vítor Borba Ferreira Gomes, més conegut com a Rivaldo, és el davanter brasiler amb més gols marcats i partits disputats de la història del Club. Va arribar la temporada 1996/97 procedent del Deportivo de la Corunya. En les cinc temporades que va jugar al Barça va marcar 130 gols en 235 partits oficials. Un rècord doble, ja que cap davanter brasiler ha marcat més gols que Rivaldo ni ha jugat més partits oficials de blaugrana que el davanter de Paulista.

Els davanters brasilers del segle XXI

Geovanni Deiberson va ser el primer davanter brasiler en aterrar al Camp Nou el segle XXI. Va ser jugador del Barça durant les temporades 2001/02 i 2002/03. En aquest temps va disputar 45 partits oficials i va marcar 3 gols.

El 19 de juliol del 2003 arribaria al Barça un dels davanters més estimats per l’afició culer, Ronaldinho. Els seus gols, regats i qualitat amb la pilota al peu van suposar un punt d’inflexió a Can Barça. En les cinc temporades que va jugar com a blaugrana va disputar 210 partits oficials i va marcar 95 gols. El Clàssic que es va disputar el 19 de novembre del 2005 va ser una de les seves actuacions més memorables. Ronnie es va retirar de l’estadi Santiago Bernabéu entre aplaudiments després d’una excel·lent actuació culminada amb dos gols.

Neymar, Malcom i Raphinha, els últims

En l’última dècada, són tres els davanters brasilers que han vestit la samarreta del FC Barcelona: Neymar, que va marcar 105 gols en 186 partits oficials, va formar part d’una de les millors davanteres de la història del futbol juntament amb Luis Suárez i Leo Messi. Un dels seus gols més recordats va ser el tercer gol en la final de la Champions del 2015 contra la Juventus (1-3), que sentenciava el partit a favor del FC Barcelona. Malcom és el segon davanter brasiler de la dècada. Va disputar només la temporada 2018/19 i va marcar quatre gols.

Fins a l’arribada de Vitor Roque, actualment, el primer equip del Barça només té un davanter brasiler, Raphinha. En la seva primera temporada l’extrem ha demostrat la seva qualitat al camp rival marcant 10 gols i repartint 12 assistències.

Més notícies aquí