Local

Iñigo Martínez: “Ho donaré tot per l'escut del Barça”

El nou central blaugrana s'ha mostrat il·lusionat i content davant del seu nou repte en un equip “il·lusionant i amb ganes de més victòries i títols”

Engalanat amb l'escut del Barça al pit i amb un somriure, Iñigo Martínez es presenta a l'entrevista a la Ciutat Esportiva. Un dels pocs llocs que ha pogut trepitjar de Barcelona, ja que està focalitzat a preparar la pretemporada. Ganes, ambició i caràcter competitiu són alguns dels ingredients que està mostrant i pot aportar el central d'Ondarroa a un equip que vol sumar victòries i títols. 

 

Mai havies jugat en un equip que no fos del País Basc, lloc on vas néixer. Per què has decidit deixar enrere la teva terra i casa teva per primera vegada? Què t'ha portat a fer el pas?

He estat molt de temps a la meva terra, a la meva zona de confort. Al final arriba un punt que un necessita un canvi d'aires i d'ençà que vaig tenir la trucada del Barça ho vaig veure amb bons ulls. La confiança que van dipositar en mi des de la primera trucada em va ajudar a fer el pas, que costa perquè a casa un se sent molt valorat i molt estimat. Però la veritat és que arribo feliç, content i amb ganes de conèixer gent nova, una altra ciutat, un altre estil de vida. Tinc molta il·lusió que comenci la meva nova etapa. 

Deixes enrere una entitat amb molta història i amb una tradició especial per arribar al Barça, que també té molta història i ascendència a la Lliga. Et servirà per adaptar-te més ràpid? O, sents que arribes a un Club amb més pressió?

De pressió, òbviament, sempre n'hi haurà més. Però qualsevol jugador que faci temps que juga al futbol s'adapta i ho sap portar. Vinc d'un grandíssim club, l'Athletic, que l'aprecio i li tinc un afecte especial. És el club que he sentit des de petit he estat i sentiré. Abans de res, vull donar els meus agraïments a l'Athletic per tot el que m'ha donat i tot el que ha fet per mi. Ara aterro en un altre grandíssim club, que aspira a tot, on puc créixer encara més. Arribar al Barça és un privilegi que no tothom pot experimentar i espero aprofitar al màxim aquesta oportunitat. 

Què suposa portar l'escut del FC Barcelona a la samarreta?

Responsabilitat. Donar-ho tot per aquest escut. Companyonia. Tot el que comporta aquest escut, tot el que ha aconseguit durant aquests anys, és una motivació extra que m'agrada afrontar, i viure aquestes experiències. No tinc cap dubte que ens anirà bé. Hi ha plena confiança en la plantilla i en el cos tècnic. Repeteixo, estic content i amb moltes ganes i il·lusió que comenci a rodar la pilota ja vestit de blaugrana. 

A la Reial Societat i a l'Athletic sempre has estat titular. Han estat molts minuts i imagino que al darrere molt treball físic.

Òbviament jugant tants anys de titular i amb tants entrenadors significa que la feina que estàs fent és bona. Darrere hi ha molt esforç que un posa per poder continuar disputant partits. És la nostra feina. A qualsevol equip venim per lluitar el nostre lloc, ja que tots volem jugar. Ara, sens dubte que hi haurà moments que tocarà estar fora, però el Barça és un equip i el que interessa és guanyar perquè va bé per al col·lectiu; abans que res s'ha de mostrar companyonia.

Arribes a un Barça que ve de completar un any espectacular en defensa, sent el millor de la Lliga. Què creus que pots aportar a aquest engranatge? Quin complement pots donar?

Hi ha grandíssims centrals, alguns fa poc temps que estan al Barça, però s'ha vist que es congenien bé. Han treballat bé en tots els aspectes. Puc aportar experiència i el caràcter competitiu que tinc. Puc contagiar de moltes coses a l'equip que li pot anar bé. Vinc a ajudar. 

Puc aportar experiència i caràcter competitiu a una gran línia de defensa

Iñigo Martínez

Xavi és el timó del Barça. Ja has pogut parlar amb ell, quin missatge t'ha traslladat aquests primers dies de culer?

M'ha felicitat per la meva arribada. Ha dipositat confiança en mi, que és un fet molt important per a un jugador. La veritat que he tingut poc temps per parlar perquè aquests dies he entrenat al marge per la meva recuperació, però durant aquests dies anirem parlant més i millor. 

T'has enfrontat moltes vegades al Barça, què et va sorprendre més?

La manera de jugar. És un aspecte que el Barça té molt definit i cada cop que venia al Camp Nou patia i els partits se'm feien eterns; i jo que sóc defensa t'ho puc garantir. La veritat que fa goig veure jugar el Barça. No només perquè ara hagi fitxat, tot i ser rival, dóna gust com juguen, com gaudeixen jugant. D'això es tracta al futbol: gaudir mentre jugues. 

Continuant amb l'estil Barça, és un equip que es defensa amb la pilota i que té la línia defensiva molt avançada. T'agrada jugar així?

Sí, ja fa uns anys que jugo així. La temporada anterior crec que vam ser, després del Barça, l'equip que defensava amb la línia més avançada. Crec que no tindré cap problema, ja que vinc amb la idea apresa.  

Hi ha hagut algun jugador del Barça que hagi estat el teu referent?

De petit em fixava sempre en jugadors de l'Athletic, que era el club que mamava. El Barça ha tingut grandíssims jugadors des de fa molt de temps, però en els darrers anys he tingut un referent que ha estat company meu a la selecció, Sergio Busquets. Representa en totes les facetes què és el Barça.   

Com es defineix Iñigo Martínez com a persona i com a futbolista?

Sóc una persona normal i corrent. Sense gaires luxes. M'agrada estar amb la meva família i amb la meva gent.  

Ens pots explicar el motiu de la teva clàssica celebració en fer un gol.

Va començar fa uns dos anys arran de fer una mica de ximpleries a casa amb les nenes i de fer-les riure. Era una mica de broma i de rialles amb les meves filles. A més, era una celebració que no feia ningú i que podia quedar bé. Volia que des de la grada elles, encara que siguin petites, veiessin i sentissin el seu pare fent aquesta celebració; vaig pensar que els agradaria. I així s'ha quedat i cada vegada que marco, que no sol ser habitual, ho faig amb molta il·lusió i m'agrada perquè va per a elles, que és el millor que tinc en el món. 

Ens pots explicar el significat d'algun dels tatuatges que tens als braços?

En tinc molts. Vaig començar amb un i he acabat amb molts als braços, que són d'estil maori. També tinc tatuada la meva clàssica celebració; fa poc que me la vaig fer. També en tinc alguns que fan referència a les meves filles, a la meva àvia, que sempre la tinc present. A l'esquena també tinc el nom de la meva germana, que tant l'estimo. I uns quants més, que gairebé ni me'n recordo. 

Fa poc temps que ets a Barcelona, però ja té algun racó favorit de la ciutat?

He tingut poc temps perquè aquesta pretemporada estem amb molts entrenaments. És per això que no puc dir un lloc preferit de la ciutat; encara no he visitat gaire cosa. Si és cert que sempre que un ve de visita a Barcelona, la veu com una ciutat bonica i preciosa. 

Quin missatge li llances a l'afició culer per a aquesta temporada?

L'equip donarà el 200%. S'espera un any il·lusionant amb una plantilla jove i amb molta ambició. Volem seguir amb la mateixa tònica de l'any passat, quan l'equip va estar molt bé. És un projecte que mostra ambició i, de mica en mica, volem sumar més victòries i més títols.

Vols saber més d'Íñigo Martínez?
Descobreix tot el que has de saber sobre el segon fitxatge del Barça per a la temporada 2023/24
MÉS INFORMACIÓ

Un test ràpid 

El teu ídol futbolístic: Messi

El millor company que hagis tingut: Markel Bergara

El davanter que t'ha costat més defensar: Messi

Una afició: Vaixell

Un heroi de ficció: Superman

No pots dir que no a… unes mongetes vermelles

Un lloc per perdre't: La platja

Una sèrie o pel·lícula: Joc de Trons

Una cançó: Qualsevol de la Tribu

Un viatge que t'agradaria fer: Hawaii

El teu menjar favorit: Mongetes vermelles o truita de patates

Més notícies aquí