Local

Tot a punt per a l’inici de la Copa del Món 2023

El Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda compta amb 18 jugadores del Barça i gairebé totes opten al títol en una competició més igualada que mai

Aquest dijous a les 9 hores (hora de Barcelona) començarà a rodar la pilota al Mundial. Serà amb el duel Nova Zelanda - Noruega i es donarà per iniciada la competició més prestigiosa de seleccions. Dues jugadores del Barça formaran part del primer partit de la novena edició de la Copa del Món femenina: les noruegues Engen i Hansen. En total hi participaran 18 jugadores culers, una xifra que no iguala cap altre equip del món.

18 jugadores, vuit seleccions

Les jugadores del FC Barcelona representaran vuit combinats nacionals diferents. La selecció que té més jugadores del Barça és la selecció espanyola, on hi ha Irene Paredes, Aitana, Mariona Caldentey, Alexia Putellas, Laia Codina, María Pérez, Salma Paralluelo, Cata Coll i Ona Batlle. Anglaterra (Keira Walsh i Lucy Bronze) i Noruega (Engen i Hansen) són les dues seleccions que comptaran amb la participació de dues jugadores blaugrana en les seves files. Nigèria (Oshoala), Brasil (Geyse), Itàlia (Giulia Dragoni), Suècia (Rölfo) i Suïssa (Crnogorčević) tanquen la presència blaugrana amb una jugadora culer cadascuna.

Dos duels entre jugadores del Barça

Per veure el primer partit que enfronti a jugadores del Barça caldrà esperar a la segona jornada de la fase de grups. El dimarts 25 de juliol a les 10 hores (hora de Barcelona) Suïssa jugarà contra Noruega. És a dir, Crnogorčević es veurà les cares amb les seves companyes Engen i Hansen.

A la fase de grups, només es podrà veure un partit més que tingui jugadores del Barça en tots dos equips. En aquest cas serà el duel entre Suècia i Itàlia que es disputarà el dissabte 29 de juliol, corresponent també a la segona jornada de la fase de grups.

Quan es pot veure el debut de cada selecció de les jugadores del FC Barcelona

Entre el partit d’inauguració i el pròxim dilluns 24 de juliol totes les seleccions amb jugadores del Barça faran el seu debut a la Copa del Món 2023. A continuació es pot consultar quan jugarà cada selecció amb jugadores blaugrana en el seu primer partit de la competició:

  • Dijous 20, 9 hores: Nova Zelanda vs. Noruega
  • Divendres 21, 4.30 hores: Nigèria vs. Canadà
  • Divendres 21, 7.00 hores: Filipines vs. Suïssa
  • Divendres 21, 9.30 hores: Espanya vs. Costa Rica
  • Dissabte 22, 11.30 hores: Anglaterra vs. Haití
  • Diumenge 23, 7.30 hores: Suècia vs. Sud-àfrica
  • Dilluns 24, 8.00 hores: Itàlia vs. Argentina
  • Dilluns 24, 13.00 hores: Brasil vs. Panamà

    *Totes les hores són de Barcelona.

Les favorites a guanyar el Mundial

L’historial de guanyadores de la Copa del Món femenina evidencia l’hegemonia d’una selecció per sobre de les altres: els Estats Units. Les nord-americanes han guanyat quatre de les anteriors vuit edicions del Mundial que s’han disputat. Dues d’aquestes copes les han aixecat en les darreres edicions del 2019 i del 2015. Entre les seves convocades hi figuren estrelles com Megan Rapinoe, Alex Morgan o Rose Lavelle.

Un altre combinat nacional que ja sap que és guanyar el Mundial en més d’una ocasió és Alemanya. Tot i no estar en el seu millor moment, la selecció alemanya ha guanyat dos Mundials i vuit Eurocopes. Ve de ser subcampiona de l’Eurocopa del 2022.

Precisament, va ser Anglaterra la selecció que es va proclamar campiona d’Europa l’estiu passat. Les lionesses venen d’haver-se proclamat també campiones de la ‘Finalíssima’ contra Brasil. Ara bé, arriben amb tres jugadores clau lesionades: Fran Kriby, Leah Williamson i Bethany Mead.

Amb el FC Barcelona com a vigent campió de la Lliga de Campiones, cal també tenir en compte Espanya, ja que nou de les vint-i-tres jugadores que formen l’equip es van proclamar campiones d’Europa el 3 de juny a Eindhoven.

Més notícies aquí