Local

Un any de la presentació de Robert Lewandowski com a jugador del Barça

El 20 de juliol de 2022 el Barça va presentar des de Miami el crac polonès

Com passa el temps. El 19 de juliol del 2022 el Barça va arribar a un acord amb el Bayern de Múnic per al traspàs de Robert Lewandowski. L’endemà, el dimecres 20 de juliol, ja va ser presentat com a nou culer i es va convertir en el primer jugador polonès de la història del Club.

Una presentació lluny de Barcelona

L’acte de benvinguda a Lewandowski es va produir a 7.508 quilòmetres de l’Spotify Camp Nou, a la sisena planta de l’hotel Conrad de Fort Lauderdale, a Miami. En el moment d’anunciar-se la incorporació de l’exjugador del Bayern, l’equip de Xavi Hernández es trobava volant cap als Estats Units en l’inici de la gira de pretemporada.

 

El primer partit amb la samarreta del Barça

Només quatre dies després de ser presentat, Lewandowski va jugar el seu primer partit com a blaugrana. Un amistós a Las Vegas contra el Reial Madrid. El Barça va guanyar el partit amb un únic gol de Raphinha (0-1) amb el davanter polonès com a titular.

El primer gol del jugador nascut a Varsòvia va arribar a l’Spotify Camp Nou. El 7 d’agost del 2022 el Barça va jugar el Trofeu Joan Gamper contra el Pumas UNAM mexicà (6-0). En aquest partit, Lewy va estrenar-se com a golejador amb un doblet.

El primer any de Lewandowski com a blaugrana

El davanter polonès ha tancat la seva primera temporada al club amb números d’estrella mundial. En registres golejadors, ha estat el tercer millor debutant en la història del Barça amb 32 gols. Només Ronaldo Nazário (47) i Hans Krankl (35) van marcar més gols que el polonès en el seu primer any al Barça. A títol personal, Lewandowski ha guanyat el trofeu Pitxitxi en el seu primer curs a la Lliga espanyola, amb 23 gols en 38 partits.

A nivell d’equip, ha tancat la temporada aixecant dos títols amb el FC Barcelona: la Supercopa d’Espanya, en què va marcar un gol a la semifinal contra el Betis i un altre gol a la final contra el Reial Madrid, i la Lliga espanyola, proclamant-se màxim anotador de la competició.

Més notícies aquí