Local

Culers amb bitllet d'anada i tornada

Oriol Romeu s'uneix a una extensa llista de jugadors que han tornat al Barça després d'haver deixat el Club prèviament

Oriol Romeu arriba al Barça procedent del Girona i torna així al club on es va formar com a jugador. El català va passar per les diferents categories inferiors des de l'Infantil A fins a formar part del Barça B, la temporada 2008/09. Després de passar pel Chelsea, el València, l'Stuttgart, el Southampton i el Girona, Romeu torna ara al Barça per disputar la temporada 2023/24.

El 'mercato' del Barça
Segueix els moviments de totes les seccions Club en aquest mercat de fitxatges
SEGUEIX-LO AQUÍ

Stòitxkov, el primer crac a tornar

Durant la història del Barça hi ha hagut un gran nombre de retorns. L'any 1990, Hristo Stòitxkov va fitxar pel Barça, es va convertir en una estrella mundial i va aconseguir una gran quantitat de títols com a membre de l'anomenat Dream Team. Després de cinc temporades a Barcelona, el búlgar va fitxar per l'AC Parma, però va decidir tornar al Barça la temporada següent.

De la Masia al món

L'any 2000 es va produir el retorn d'Iván de la Peña i Gerard López, dos jugadors que es van formar a les categories inferiors del Barça. De la Peña va debutar amb el primer equip del Barça la temporada 1995/96, però tres temporades després va decidir tenir un breu pas per la Lazio i l'Olimpic de Marsella, on va estar un any a cada club abans de tornar a Barcelona. Gerard López va fitxar pel València amb 17 anys quan encara era jugador del Barça B. La temporada 1998/99 va jugar al Deportivo Alabès abans de tornar a vestir de blaugrana.

Piqué, Cesc i Alba: tres cracs que van tornar

Gerard Piqué i Cesc Fàbregas es van formar junts a les categories inferiors i van formar part d'una de les millors generacions del Club. El 2004 Piqué va fitxar pel Manchester United, club on va jugar quatre temporades, passant un any pel Saragossa com a cedit. El 2008 va arribar el seu retorn a Barcelona, on es va convertir en una llegenda del Club i va acabar la seva carrera fa uns mesos. La sortida del Barça de Cesc Fàbregas va ser l'any 2003 cap a l'Arsenal, però va tornar a l'Spotify Camp Nou vuit anys després.

Un altre retorn que ha marcat la història del Barça ha estat el de Jordi Alba, que va jugar a les categories inferiors durant set anys abans de fitxar per la UE Cornellà i, posteriorment, pel València CF. Amb una cessió al Gimnàstic de Tarragona pel mig, Jordi va jugar a València cinc temporades abans de tornar a fitxar pel Barça. El de l’Hospitalet va tornar a Barcelona el 2012 i ha esdevingut un dels jugadors més importants de la seva història.

Però aquesta llista no s'acaba aquí. En els següents anys hi va haver les tornades d'Aleix Vidal (2015), Denis Suárez (2016) i Gerard Deulofeu (2017). Aleix Vidal i Deulofeu van passar per les categories inferiors, mentre que Denis va fitxar pel Barça B la temporada 2013/14 abans de sortir cedit al Sevilla i fitxar pel Vila-real.

El 2021 va tornar Eric Garcia. Format al planter del Barça, va fitxar pel Manchester City la temporada 2018/19, on va jugar tres temporades a les ordres de Pep Guardiola abans de tornar a Barcelona el 2021.

Adama, Bellerín i Romeu, els darrers casos

Els darrers a tornar al conjunt blaugrana abans d'Oriol Romeu van ser Adama Taoré i Héctor Bellerín, dos jugadors que han passat per les diferents categories inferiors del Club. Tots dos van tornar l'any 2022 a les ordres de Xavi Hernández. Ara Oriol Romeu s'uneix a aquesta curiosa i extensa llista de blaugranes amb bitllet d'anada i tornada.

Més notícies aquí