Local

El Barça femení, Medalla d’Honor d’Or del Parlament

El Parlament de Catalunya ha atorgat la seva màxima distinció al primer equip de futbol femení

Enguany el Parlament de Catalunya ha atorgat la Medalla d’Honor en la categoria d’Or, la màxima distinció de la cambra, a la secció de futbol femení del Futbol Club Barcelona.

Per primer cop un equip esportiu rep aquesta distinció, que reconeix la feina de les esportistes i el Club per la seva contribució en el creixement, el reconeixement i la professionalització, així com la generació d’igualtat d’oportunitats en el futbol femení. I també destaca la seva aportació a l’hora de generar referents per a infants i joves en aquest àmbit, transformar la percepció social respecte del paper de les dones en el món del futbol i contribuir a construir una societat més justa i igualitària en drets i oportunitats.

El talent i els valors de les jugadores de Giráldez, la feina en equip, el respecte al rival, l’esforç, el rigor, la responsabilitat o la companyonia també són trets que aquesta Medalla posa en valor.

Personalitats i col·lectius distingits des de l'any 2000

El Parlament atorga la Medalla d'Honor des de l'any 2000 a personalitats o institucions que mereixen un reconeixement excepcional.

Personalitats catalanes de renom i institucions del país han rebut aquesta distinció al llarg dels anys, com Ernest Lluch, economista i polític (2001); les primeres vuit diputades del parlamentarisme català i la Fundació Institut Guttmann (2015); el Cos de Mossos d'Esquadra, els serveis d'emergències, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Local de Cambrils (2017); els professionals del sistema de salut de Catalunya (2020); o l’estimat exfutbolista i entrenador culer Josep Guardiola (2010).

 

 

Més notícies aquí