Local

El FC Barcelona i la Generalitat impulsen la projecció de Catalunya en la gira als Estats Units

El Club, juntament amb ACCIÓ i l’Agència Catalana de Turisme (ACT), han organitzat un acte de promoció previ al partit a Los Angeles contra l’Arsenal, amb representants de multinacionals tecnològiques nord-americanes

Aprofitant la gira de pretemporada del FC Barcelona als Estats Units, s’ha organitzat un acte de promoció previ al partit a Los Angeles contra l’Arsenal del dimecres 26 de juliol, amb representants de multinacionals tecnològiques nord-americanes. El Club, juntament amb ACCIÓ i l’Agència Catalana de Turisme (ACT), organismes del departament d’Empresa i Treball, han donat a conèixer les oportunitats en inversions i turisme de reunions que ofereix Catalunya i han valorat les seves fortaleses i oportunitats.

A la trobada organitzada en la prèvia del partit al SoFi Stadium de Los Angeles, han participat la vicepresidenta del FC Barcelona, Elena Fort, i Àngel Riudalbas, membre de la Junta Directiva del FC Barcelona. Per la seva banda, hi han assistit Joan Romero, director executiu d’ACCIÓ; Marc Bonavia, director de l’oficina dels Estats Units d’ACCIÓ; Jesús Buenafuente, Innovation Analyst, Silicon Valley, Catalonia Trade and Investment (ACCIÓ); Ramon Guàrdia, líder d'equip de Relacions Internacionals (ACCIÓ), i Cristina Gargallo, directora de l’oficina dels Estats Units de l’Agència Catalana de Turisme.

L’acte ha comptat amb una obertura institucional a càrrec de Joan Romero, i seguidament han intervingut Marc Bonavia, juntament amb Cristina Gargallo. Sota el lema Color your business, han exposat la importància dels Estats Units com un dels països prioritaris per al Govern per captar nous projectes d’inversió estrangera i d'esdeveniments professionals. A més, també han destacat que és un mercat amb un interès creixent de les empreses catalanes per establir-s’hi i que ja són el primer país inversor a Catalunya.

En aquest sentit, Elena Fort ha manifestat que estan “encantats d'estar a Los Angeles, on el Barça és un club que se sent estimat i respectat per nombrosos aficionats a Califòrnia i als Estats Units” i ha afegit que “a la nostra identitat catalana i a la nostra cultura, sempre hem estat oberts al món, i ens hem convertit en un punt de trobada de persones, cultures i països diferents”. Ja per acabar i tancar l’acte, la vicepresidenta del Club ha recordat una cita de Pau Casals: “L'amor al país és natural. Però per què hauria d'aturar-se a la frontera? Tots som branques del mateix arbre, i aquest arbre és la humanitat”.

Més notícies aquí