Local

La calculadora de la fase de grups del Mundial 2023

Quan falta una jornada per acabar la fase de grups, repassem què necessiten les culers per classificar-se per a la fase final de la Copa del Món d'Austràlia i Nova Zelanda.

El 2 d’agost ja sabrem quines seran les culers que estaran als vuitens del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. Amb la segona jornada de la fase de grups acabada, fem un repàs als resultats que necessiten les blaugrana per seguir amb opcions de proclamar-se campiones de la competició més prestigiosa en l'àmbit de seleccions.

Suïssa i Noruega s’ho juguen tot a l'última jornada 

La Suïssa de Crnogorčević arriba amb un lleuger avantatge respecte a la resta de seleccions. Amb 4 punts, una victòria contra Nova Zelanda asseguraria el seu pas als vuitens com a primera de grup. En cas d’empat, el pas als vuitens també està assegurat. Ara bé, el resultat de Filipines podria fer que Suïssa fos segona de grup. De fet, la derrota també podria ser un resultat vàlid per accedir a la fase eliminatòria. Ara bé, Filipines hauria de perdre també el seu partit o bé empatar-lo i que Suïssa no perdés per més de 3 gols.

En canvi, les opcions de Noruega passen obligatòriament per guanyar Filipines. A més, la selecció de Hansen i Engen haurà de mirar de cua d’ull el partit entre Suïssa i Nova Zelanda. Una derrota de Nova Zelanda donaria el bitllet els vuitens a Noruega, un empat obligaria les noruegues a guanyar, com a mínim, amb dos gols de diferència. En cas de victòria neozelandesa, la diferència de gols entre Suïssa i Noruega determinaria qui passaria com a segona classificada.

Nigèria depèn de si mateixa

La selecció nigeriana d’Oshoala arriba amb clares opcions per aconseguir un bitllet per als vuitens de final. Tant la victòria com l’empat contra Irlanda assegurarien el pas als vuitens. No obstant això, en cas d’empat el resultat del partit entre el Canadà i Austràlia determinaria en quina posició es classificaria la selecció d’Oshoala. En cas de derrota, Nigèria necessitaria una victòria del Canadà. En cas d’empat o victòria australiana, la diferència de gols serà clau per determinar la segona posició del grup. 

Espanya arriba amb la feina feta

L’equip amb més representació de jugadores del Barça, la selecció espanyola, arriba a l’última jornada del Mundial sabent que ja té plaça per als vuitens. El partit contra el Japó determinarà si com a primera de grup o com a segona. Una victòria o empat contra les japoneses classificaria la selecció espanyola com a primera de grup. En cas de derrota, passarien com a segones.

Anglaterra a un pas dels vuitens

La selecció de Keira Walsh i Lucy Bronze està a punt d'obtenir el bitllet per jugar els vuitens de final. Després de guanyar els seus dos primers partits, les de Sarina Wiegman necessiten sumar almenys un punt davant la Xina per ser primeres de grup. Si Anglaterra acabés perdent davant la Xina, hauria d'esperar a saber el resultat del partit entre Dinamarca i Haití per saber quina posició ocuparien a la taula.

Brasil, tot o res

La selecció brasilera de Geyse s'ho jugarà tot en la darrera jornada davant Jamaica. Després de caure davant França (2-1), el Brasil necessita sumar tres punts en l'últim partit per poder ser als vuitens de final. Qualsevol altre resultat deixaria a la canarinha fora de la Copa del Món.

Suècia classificada, mentre que Itàlia depèn de si mateixa

En el grup G hi tenim dues blaugranes en dues seleccions diferents. La selecció sueca de Fridolina Rolfö és matemàticament equip de vuitens després de superar Itàlia per 5-0. Les de Peter Gerhardsson, amb un punt a l'última jornada, certificarien la primera posició, així i tot, si cauen davant l'Argentina, tenen molt difícil perdre la primera posició a causa de la diferència de gols.

D'altra banda, la Itàlia de Dragoni té la classificació molt a prop, fins i tot després de caure per 5-0 davant Suècia. Les italianes necessiten guanyar Sud-àfrica per continuar en el Mundial. En canvi, amb un empat, les de Milena Bertolini dependrien del resultat del Suècia - Argentina. Si cauen, estarien eliminades.

 

Més notícies aquí