Local

Dos canvis de dorsal i un que el recupera

Amb l'inici de la competició oficial, toca actualitzar la relació de la plantilla, amb tres canvis interessants en aquesta nova temporada

El Barça debuta en aquesta Lliga EA Sports 2023/24 visitant el Coliseum Alfonso Pérez de Getafe, aquest diumenge a partir de les 21.30h. A l'estadi azulón, els culers començaran la defensa del títol i ho faran amb alguns canvis en els seus dorsals, més enllà dels nous fitxatges d'aquesta temporada.

Dins de la mateixa plantilla que va aixecar el trofeu la temporada passada, tant Ferran Torres com Raphinha jugaran amb un altre número a la seva espatlla, mentre que Gavi refarà el camí que ja va iniciar el curs passat.

Ferran Torres hereta el '7'

El valencià, que comença la Lliga com a màxim golejador de la pretemporada culer, ho farà lluint el número '7' que fins ara ha portat Ousmane Dembélé. Es tracta d'un número que ja va portar durant la temporada 2017/18 al filial del València, amb les seleccions espanyoles sub-17 i sub-19 i que ara recupera com a blaugrana, agafant el relleu de jugadors com Figo, Saviola, Larsson, David Villa o Pedro Rodríguez, per citar-ne alguns.

I Raphinha agafa el dorsal de Ferran

El nou número '7' ha deixat lliure el dorsal '11', que ja torna a tenir propietari, Raphinha. El brasiler, que en la seva primera temporada al Club defensava el '22', assumirà ara un número '11' que tampoc li és aliè a la seva carrera, ja que el va portar una temporada al Vitória Guimaraes i una altra a l'Sporting Clube de Lisboa. A més, també el duu a la selecció brasilera.

Pel que fa a la història blaugrana, l'11 va ser el número de grans futbolistes com el romanès Gica Hagi, el també brasiler Rivaldo, que va guanyar una Pilota d'Or amb ell, Bojan Krkic, Thiago Alcántara o Neymar, un altre brasiler que va meravellar l'Spotify Camp Nou amb el nou número del seu compatriota.

Gavi recupera el ‘6'

D'altra banda, el cas de Gavi és més particular. El futbolista de La Masia, que va acabar la temporada amb el número '30', tornarà a portar el dorsal amb què havia començat el curs passat, el 6. Tot i que va haver de tornar al '30', ara sí que el de Los Palacios lluirà un número amb una llarga història al Club. Sense anar més lluny, el '6' més identificatiu de tota la història del Barça és el seu entrenador, Xavi Hernández, que el va portar durant 14 temporades.

Ara, Gavi tindrà la responsabilitat de portar-lo amb la mateixa excel·lència amb què ho va fer l'actual entrenador culer.

Més notícies aquí