Local

El FC Barcelona i Deco han arribat a una acord per a la seva incorporació al Club

El jugador del primer equip entre els anys 2004 i 2008 signa el contracte com a director esportiu del Club les properes tres temporades

El FC Barcelona i Anderson Luis de Souza “Deco” han arribat a una acord per a la seva incorporació al Club. 

El jugador del primer equip entre els anys 2004 i 2008 signa el contracte com a director esportiu del Club les properes tres temporades.

Deco serà l’encarregat de marcar la filosofia esportiva del FC Barcelona i confeccionar la plantilla juntament amb l’entrenador i el cos tècnic i convertir-se en el màxim responsable de la secció de futbol.

Aquesta incorporació concorda amb el comunicat que es va emetre el 2 de maig passat en què el President i el director de l’Àrea de Futbol, Mateu Alemany, van acordar la seva desvinculació de les seves responsabilitats un cop finalitzat l’actual mercat de fitxatges el proper 2 de setembre. 

D’acord amb el referit comunicat, Deco i Mateu Alemany treballaran conjuntament fins al tancament del mercat d’estiu.

En les properes setmanes el Club detallarà l’estructura esportiva del FC Barcelona. 

Criat al Brasil; idolatrat a Portugal

Nascut fa 45 anys sota el nom d’Anderson Luis de Souza, tothom el va començar a conèixer amb el sobrenom de Deco que li va posar un tiet seu quan era tot just un nadó, i Deco se li ha quedat. Amb aquestes quatre lletres a l’esquena va tenir una brillant trajectòria com a futbolista professional.

Després de formar-se en clubs com Nacional o Corinthians, tots dos de la localitat que el va veure néixer, Sao Paulo, amb 20 anys va fer el salt a Europa de la mà del Benfica. A Portugal hi va desenvolupar la major part de la seva carrera de clubs, i també amb la selecció, ja que després de nacionalitzar-se, va defensar els colors portuguesos fins a 75 vegades.

Però tot i haver mencionat el Benfica, va ser al seu gran rival, el Porto, on va convertir-se en una estrella, guanyant, per exemple, una Copa de la UEFA, tres lligues i una Lliga de Campions. Va ser justament després de ser campió d’Europa amb Os Dragões quan el va fitxar el Barça el 2004, i de blaugrana s’hi va estar quatre temporades.

Masterclass constant, també a la final de París

Aquestes es poden desglossar en 161 partits, 20 gols, 45 assistències i un reguitzell de demostracions d’una classe i qualitat a l’altura d’uns pocs escollits. La samarreta amb el 20 de Deco va ser una de les que va assolir la glòria europea el 2006 a París, a més de les dues lligues o de les tres Supercopes d’Espanya que va guanyar de culer, abans de sortir del club el 2008.

Ara, 15 anys més tard, assumirà un rol molt diferent, i com un dels experts en descobrir talent com el que ell tenia de futbolista, les seves decisions també poden marcar el futur futbolístic del Club.

Més notícies aquí