Local

PRÈVIA | A les portes de l'eternitat

Espanya i Anglaterra, amb onze blaugranes entre les dues, es veuen les cares a la final d'un Mundial que acabarà amb un guanyador inèdit

El 20 de juliol va començar una Copa del Món que aquest diumenge, un mes després, tindrà un final inèdit. Perquè, tant si el guanyador de la final és Espanya, com si ho és Anglaterra, serà la primera vegada a la història que toquin la glòria absoluta. Els dubtes començaran a resoldre's aquest diumenge a partir de les 12.00h.

En qualsevol cas, a Can Barça hi haurà gent feliç sigui quin sigui el resultat final, ja que, si bé a la selecció espanyola hi ha un total de nou futbolistes blaugrana, a la plantilla de les Lionesses n'hi ha dues més. Així, només queda definir el color del metall, però ja sabem que en total, hi haurà 12 futbolistes del Barça amb medalla, després que la Suècia de Fridolina Rolfö hagi superat Austràlia en el partit pel bronze.

Tornant a les finalistes, cal remarcar que gairebé totes les 11 han estat capitals per als seus seleccionadors. Dins de les nou espanyoles, n'hi ha tres que han jugat com a titulars en tots els partits, i una d'elles, Irene Paredes, ha disputat absolutament tots els minuts. Les altres dues, Ona Batlle i Aitana Bonmatí, una de les més destacades, gairebé no han descansat, demostrant-se imprescindibles per a Jorge Vilda.

FOTO: FIFA.COM

Dues més han tingut participació en tots els partits: Alexia Putellas i Salma Paralluelo. La Pilota d'Or ha jugat la meitat dels sis partits com a titular, mentre que la davantera ha tingut dues aparicions estel·lars en els partits més decisius fins ara; marcant en els quarts de final i en les semifinals. Un rol semblant ha tingut Mariona Caldentey, que només s'ha quedat sense jugar en els vuitens contra Suïssa i que va marcar en els quarts contra els Països Baixos. 

Pel que fa al Mundial de la central Laia Codina i la portera Cata Coll, es podria dir que és gairebé idèntic. Sense minuts a la fase de grups, però intocables en les eliminatòries, i amb grans actuacions. Qui ha tingut menys participació ha estat la jove Maria Pérez, que va tenir gairebé mitja horeta en la golejada a Suïssa.

Passant al bàndol anglès, el resum es fa bastant ràpid: Keira Walsh i Lucy Bronze són intocables. Les dues han sigut titulars en els partits que han estat disponibles. Walsh va lesionar-se en el segon partit de la fase de grups contra Dinamarca i va perdre's el tercer contra Xina, però a les eliminatòries va tornar a l'onze. Tret de sorpresa absoluta, les dues haurien de ser titulars a la final.

Espanya i Anglaterra s'han citat a la cloenda d'un Mundial històric, i els aficionats barcelonistes tenen molts motius per a estar-hi molt pendents. Com a mínim, en tenen onze.

Més notícies aquí