Local

La vida segueix igual sota pals

L’alemany és el porter amb més porteries a zero i menys gols encaixats de l’any 2023 a les principals lligues d’Europa

Marc Andre Ter Stegen ha començat la temporada tal com va acabar la passada, amb uns grans registres a la porteria. I és que l'alemany no ha rebut gol a cap dels dos primers enfrontaments de Lliga, ni davant el Getafe (0-0), ni davant el Cadis (2-0). Amb aquests dos duels, el de Mönchengladbach augmenta les estadístiques que el converteixen en el porter de les cinc grans lligues amb més partits sense encaixar gol en tot el 2023.

17 de 25 porteries a zero

El segon capità del Barça ha disputat 25 partits de Lliga en aquest 2023, i ha deixat la porteria a zero en 17 d'ells, el que significa un 68% dels partits. Per veure la magnitud d'aquesta dada ens hem de fixar en els altres porters d'Europa, i és que Ter Stegen és l'únic que supera el 50% dels partits sense encaixar gol. El segon a la llista és el porter de la Lazio, Ivan Provedel, que ha aconseguit deixar la porteria a 0 en 12 dels 24 partits que ha disputat, cinc menys que el blaugrana.

Per buscar alguna dada semblant a la Lliga espanyola ens hem de fixar en Alex Remiro. El porter de la Reial Societat ha jugat els mateixos partits que Ter Stegen i no ha encaixat gol en 10 d'ells, set menys que l'alemany.

El menys golejat

I és que Ter Stegen acapara totes les primeres posicions en les estadístiques a la porteria. Ja que el Zamora de la Lliga també és el porter que menys gols ha encaixat per partit. El blaugrana ha rebut 12 gols en els 25 partits que ha disputat aquest 2023, el que suposa 0,48 gols per partit. Uns nombres superiors a tots els altres porters d'Europa que almenys hagin jugat 10 partits.

A banda de Ter Stegen, l'altre porter que destaca en aquesta estadística és Jan Oblak. El jugador de l'Atlètic de Madrid encaixa 0,53 gols per partit. Li han marcat nou gols en 17 partits.

Ara és el torn del Barça i del porter per mantenir aquestes estadístiques en el que resta d'any. El proper objectiu serà no encaixar gol davant el Vila-real, el primer dels 16 partits de Lliga que queden per acabar l'any.

Més notícies aquí