Local

Els Barça Legends i la Barça Academy arriben al Kirguistan

El president Joan Laporta encapçala l'expedició blaugrana que la setmana vinent serà en aquest país de l’Àsia Central per desenvolupar la marca Barça

Els Barça Legends jugaran a Kirguistan el primer partit de la temporada el dimecres 30 d’agost, a les 20 h (16 h a Barcelona), que els enfrontarà a un combinat local anomenat Legends of Asia. Aprofitant la visita dels Barça Legends al país asiàtic, el president Joan Laporta inaugurarà dimarts 29 d'agost la primera de les dues Barça Academies que el Club obrirà a Kirguistan. Aquesta està situada a Jalalabad, al sud-oest del país, mentre que la segona estarà a Bishkek, la capital. En aquesta inauguració hi serà present el president del Kirguistan, Sadyr Japarov.

El president blaugrana, que encapçalarà l'expedició que serà al país des de dilluns, assistirà també a la posada de la primera pedra de la Barça Academy que el Club obrirà properament a Bishkek, la capital de Kirguistan.  Així mateix, la delegació blaugrana també serà present a la primera pedra del nou estadi nacional del Kirguistan amb el president del país i el de la federació de futbol, Aibek Alybaev.

La inauguració de les dues Barça Academies i el partit dels Barça Legends formen part de l’acord anunciat ara fa unes setmanes i que s’emmarca dins del projecte Barça Experience que inclou també un Barça cafè i una Barça Store al país asiàtic. Aquest acord té com a objectiu arribar a nous públics i captar noves audiències a l’Àsia Central.

Primer partit dels Legends aquesta temporada

Pel que fa al partit, Albert Chapi Ferrer ha decidit comptar amb 18 jugadors entre el quals destaquen Carles Puyol, Ronaldinho, Rivaldo, Giovanni i Saviola, entre d'altres. La resta de la convocatòria està formada per Jesús Angoy, Albert Jorquera, Juan Pablo Sorín, Francesco Coco, Sergi Barjuan, Juan Carlos, Jon Andoni Goikoetxea, Juliano Belletti, Roberto Trashorras, Roger Garcia, Edgar Davids, Jofre Mateu i Ludovic Giuly. L'enfrontament es podrà veure en directe pels canals oficials que el Barça té a Youtube, Twitch, Facebook i Discord.

Aquest serà el primer partit de la temporada per als Barça Legends, que van disputar el darrer partit a Lusaka (Zàmbia) el maig i on no van poder endur-se la victòria. Tot i això, els 55.000 espectadors presents a l’estadi van gaudir de l’espectacle dels exblaugranes amb el conjunt local dels Zàmbia Legends.  

Pocs dies més tard, l’equip es tornarà a retrobar per jugar dos partits més, aquest cop a Israel. El Maccabi de Tel-Aviv i el Maccabi Haifa seran els rivals dels de Chapi Ferrer els pròxims 5 i 7 de setembre.

Més notícies aquí