Local

Caldes 2-6 Barça: Superat amb nota el primer test

El primer partit oficial del curs ha suposat un examen de molt nivell pels culers, que han superat a base de treball i paciència

El Barça 2023/24 ha arrencat la temporada amb victòria en la jornada inaugural de la Lliga Catalana. En la visita dels culers a Caldes de Montbui s'ha hagut de remuntar i treballar de valent per poder superar el primer test oficial del curs (2-6).

El Caldes s'avança

Les baixes per lesió de Matías Pascual, Pau Bargalló, Carles Grau i Ignacio Alabart no han evitat que els primers minuts hagin estat de domini i ocasions blaugranes, però l'encert ha estat calderí, mitjançant un Biel Pujadas que ha inaugurat el marcador amb un xut creuat (1-0, min. 12).

Edu Castro ha respost amb rotacions curtes i donant minuts als tres joves del filial (Joan Ruano, Gaby Cairo i Jan Munné, que ha debutat avui amb el primer equip), i la bona comunió entre els joves i els més veterans ha acabat caogirant abans del descans i fent anecdòtic que Joao Rodrigues hagi fallat un penal encara amb 1-0. També s'ha estrenat en una convocatòria Adrián Galán, porter del Barça Atlétic

Remuntada culer abans del descans

Per contra, dos gols des de dins de l'àrea de Marc Grau (1-1, min. 19) i del propi Joao (1-2, min. 23) han portat el duel al descans amb avantatge culer. Sergi Llorca ha marcat un gran gol aixecant la bola per darrere de la porteria (1-3, min. 32), però el Caldes ha reaccionat amb un gol de penal de Presas (2-3, min. 36).

Just després, Sergi Llorca no ha pogut transformar una falta directa, però Joao Rodrigues ha restablert la diferència de dos gols amb un gol de murri dins l'àrea per fer el seu doblet (2-4, min. 41). També era un partit pels joves, i el debutant Jan Munné ho ha aprofitat amb un golàs per darrere del marc de Jordi Pons (2-5, min. 43).

Victòria en la jornada inaugural

Amb el partit virtualment guanyat, Sergi Llorca s'ha pogut redimir de la falta directa errada marcant el gol definitiu amb una gran rematada a l'aire (2-6, min. 49). Amb el triomf culer, el Barça jugarà la segona jornada de la fase de grups contra el Voltregà (8 de setembre al Palau) amb els tres primers punts al sarró.

Fitxa del partit

Caldes: 2
Barça: 6

Caldes: Jordi Pons, Marc González, Roger Presas, Xevi Gurri i Marcos Blanqué - cinc inicial - Adrià Ballart, Pol Galbas, Biel Pujadas i Pau Cardona

Barça: Sergi Fernández, Xavi Barroso, Sergi Panadero, Sergi Llorca i Joao Rodrigues - cinc inicial - Marc Grau, Joan Ruano, Gaby Cairo i Jan Munné.

Gols: 1-0, Biel Pujadas (min.12); 1-1, Marc Grau (min. 19), 1-2, Joao Rodrigues (min. 23); 1-3, Sergi Llorca (min. 32); 2-3, Roger Presas (min. 36); 2-4, Joao Rodrigues (min. 41); 2-5, Jan Munné (min. 43); 2-6, Sergi Llorca (min. 49).

Àrbitres: Joel García Freixes i Josep Oriol Escobar López.