Local

Gran expectació en l’arribada del FC Barcelona a Kirguizstan

La delegació del Club, encapçalada pel president Joan Laporta, inicia una visita de tres dies al país, que inclou la inauguració d’una Barça Academy i la disputa d’un partit dels Barça Legends contra un combinat dels Legends of Asia

Una delegació del FC Barcelona encapçalada pel president Joan Laporta ha arribat aquest dilluns a Kirguizstan enmig d’una gran expectació en la que és la primera visita del Club en aquest país de l’Àsia Central. L’objectiu d’aquest viatge es posar en marxa el projecte Barça Experience, que inclou dues Barça Academy, un Barça Café i una Barça Store i que es completarà amb la disputa d’un partit entre els Barça Legends i un combinat dels Legends d’Àsia.

Després de vuit hores de viatge la delegació del Club ha arribat aquest dilluns a l’aeroport de Tamschy, al nord est del país i on s’ha desenvolupat la primera jornada dels tres dies de visita a Kirguisztan. L’expedició ha estat rebuda a l’aeroport pel viceprimer ministre del Kirguisztan, Kamchybek Tashiev, a qui acompanyaven diverses desenes d’aficionats locals que no volien perdre’s l’arribada dels representants del Club i entre els quals hi havia els jugadors del Barça Legends que aquest dimecres s’enfrontaran als Legends d’Àsia.

Després d’un breu pas per l’hotel, la delegació del Club s’ha desplaçat a l’hipòdrom de Cholpon-Ata, on han assistit a un espectacle tradicional kirguís en què els genets del país han mostrat les seves habilitats sobre els cavalls.

Tot seguit, el president Joan Laporta, juntament amb els jugadors dels Legends, amb el seu entrenador Albert Ferrer, així com el director tècnic de les Barça Academy, Sergi Barjuan, han comparegut en roda de premsa davant d’una cinquantena de periodistes locals on han posat de relleu la dimensió del projecte per al país.

Joan Laporta: "Volem donar suport al futbol en aquest país"

Joan Laporta ha destacat, en la seva intervenció, la determinació del president del país, Sadyr Zhaparov, en la seva aposta pel futbol i que el projecte es convertís en realitat.

“La visió que ha tingut el president del país la comparteixo. Aquesta és la principal raó per la qual estem aquí, per desenvolupar un projecte important per al país i per al seu futbol”, ha dit el president del FC Barcelona.

Joan Laporta ha volgut destacar el fet que Kirguisztan sigui el primer país a acollir el Barça Experience, un projecte que el president Laporta ha afirmat que es replicaria en altres països del món i que, a banda de les dues Barça Academy, el Barça Café i la Barça Store, també podria incloure un Barça Exhibition Itinerant.

Laporta ha volgut destacar també la força del Barça a l’hora d’impulsar iniciatives com aquesta: “Som un club privilegiat, perquè gràcies al FC Barcelona els somnis es fan realitat. I parlant de quin somni ens agradaria complir, aquest és el de desenvolupar el futbol en aquest país. Volem donar suport al futbol aquí i esperem que un dia el Kirguisztan pugui participar en un Mundial i, al mateix temps, volem que els infants d’aquest país puguin aprendre i practicar el futbol i que puguin jugar no només en aquest país, sinó en equips de primer nivell europeu: aquest és el nostre objectiu i el perquè estem aquí” ha afegit el president.

Per la seva banda, Albert Ferrer, entrenador dels Barça Legends, ha animat els aficionats a anar al partit que el dimecres enfrontarà els Barça Legends i els Legends of Asia al Dolon Umarzakov Stadium de la capital del país. “Durant aquest dies que estarem al Kirguisztan, volem transmetre la nostra filosofia i la voluntat de millorar; que els aficionats gaudeixin de la nostra presència i del partit”, ha dit Ferrer, que després ha afegit que “el nostre objectiu és que els aficionats, els infants i les famílies omplin l’estadi aquest dimecres i puguin gaudir dels nostre partit contra la selecció dels legends locals".

En el seu torn, Sergi Barjuan, director tècnic de les Barça Academy, ha posat en valor la feina que fan les Barça Academy a l’hora d’estendre l’estil de joc del Barça arreu del món.

“L’objectiu de les Barça Academy és introduir la metodologia Barça a través dels entrenadors que tenim a cada seu i la nostra tasca és tenir cura de cada nen i nena, fer que siguin millors futbolistes i millors persones i que, quan surtin, tinguin un millor projecte de vida, tant esportiu com social”, ha manifestat l’exjugador del Barça.

La jornada ha acabat amb una demostració als convidats de dansa i folklore local i un sopar oficial al qual ha assistit tota la delegació del Club.

Demà s’espera una jornada intensa. Al matí la delegació blaugrana serà rebuda en audiència oficial pel president del país, Sadyr Zhaparov, i a la tarda tindrà lloc la inauguració de la Barça Academy de Jalalabad, on també hi ha el Barça Café, i on també hi serà present el president de la República del país. La jornada finalitzarà amb l’entrenament dels Barça Legends, que inclourà activitats amb un grup d’infants del país.

Més notícies aquí