Local

El FC Barcelona inaugura la primera Barça Academy al Kirguizstan

Durant la jornada d’aquest dimarts ha tingut lloc també la recepció per part del president del país, Sadyr Zhaparov, de l’expedició blaugrana en la seva residència oficial

El president Joan Laporta conjuntament amb el president del Kirguizistan, Sadyr Zhaparov i el president de Jalgroup Asia, Aibek Alybaev, han inaugurat aquest dimarts la Barça Academy de Jalalabad. A l’acte també hi han participat els jugadors dels Barça Legends que aquest dimecres disputaran un partit davant dels Legends of Asia i que servirà per posar la cloenda als diferents actes que el Club blaugrana està duent a terme per estendre la presència de l’Entitat en aquest país.

Una dels esdeveniments principals de la visita ha estat la inauguració de la Barça Academy a la localitat de Jalalabad, la primera que el Club blaugrana posa en marxa no només en aquest país, sinó en tota la regió de l’Àsia Central. Després de tallar la cinta commemorativa i un cop finalitzats els parlaments del president Laporta, del president del Kirguizstan, Sadyr Zhaparov, i del president de Jalgroup, partner del Club en aquest projecte, Aibek Alybaev, els tres mandataris han pogut conèixer de primera mà, les instal·lacions en què els nois i noies locals podran aprendre a jugar a futbol amb l’estil del Barça.

Durant la visita s’ha improvisat un partit “Equip Rivaldo” contra “Equip Puyol” entre els joves de la Barça Academy, que començarà la seva activitat a partir de la setmana que ve i que, com la resta de les 27  Barça Academys que el Club té en diferents llocs del món, té com a objectiu ensenyar als infants la metodologia de joc i la filosofia futbolística que segueixen els equips formatius del FC Barcelona i que l’han fet conegut arreu del món.

Un cop acabada la visita, els jugadors dels Barça Legends, entrenats per Albert “Chapi” Ferrer, s’han desplaçat fins al Kurmanbek Stadium per fer l’entrenament previ al partit de demà davant d’uns aproximadament cinc mil espectadors que no han volgut perdre’s aquesta primera presa de contacte de l’equip dels Legends amb la pilota.

L’entrenament ha començat d’una manera ben diferent, amb la participació activa d’una quarantena d’infants, de menys de 10 anys, que dividits en grups de vint, han jugat un partidet contra tres dels jugadors dels Legends que hi havia en cadascun dels grups. Seguidament, els jugadors del Chapi Ferrer han fet uns rondos amb un grup d’influencers locals i després han dut a terme un entrenament en solitari durant 45 minuts.

Rebuda amb el president del Kirguizstan

Al matí, la comitiva blaugrana ha estat rebuda a la residència oficial del president Sadyr Zhaparov, on Joan Laporta li ha lliurat una samarreta oficial del Barça amb el seu nom. La trobada ha finalitzat amb una foto de família amb tots els jugadors dels Barça Legends que, posteriorment, s’han desplaçat fins a Jalalabad per inaugurar la Barça Academy. 

Dimecres, acte simbòlic de col·locació de la primera pedra de la segona Barça Academy

A banda del partit entre els Barça Legends i els Legends of Asia al Dolon Omurzakov Stadium (20.00 hora local, 16.00 hora catalana), l’agenda prevista per demà dimecres inclou l’acte simbòlic de col·locació de la càpsula del temps, el que equivaldria a la col·locació de la primera pedra de la segona Barça Academy que el Club obrirà al país i que, en aquest cas, estarà situada a la capital, Bishkek. En aquest acte, a banda de la delegació del Club, també hi participarà el president Zhaparov, juntament amb el màxim responsable de Jalgroup Asia, Aibek Alybaev. Després, la comitiva es traslladarà a la localitat d’Orok on el president Laporta, juntament amb el president del país, participarà en l’acte simbòlic de col·locació de la càpsula del temps del nou Estadi Nacional del Kirguizstan.

 

Més notícies aquí