Local

Un estiu amb ball de dorsals

Després d'haver-se acabat el mercat de fitxatges, el Barça ja té la plantilla definida per a la temporada 2023/24

Amb el mercat de fitxatges acabat i amb les últimes inscripcions fetes, la plantilla del FC Barcelona per a la temporada d'enguany ha quedat definida, i els dorsals també han quedat establerts.

En total, Xavi Hernández tindrà 19 jugadors del primer equip després de les arribades d'Oriol Romeu, Iñigo Martínez, İlkay Gündoğan, João Cancelo i João Félix i les baixes d'Umtiti, Pablo Torre, Collado, Nico, Julian Araujo, Kessie, Dembélé, Dest, Lenglet, Ansu, Eric, Abde, Jordi Alba i Sergio Busquets.

Un 'mercato' amb molt moviment

Un estiu amb més sortides i arribades que l'aeroport del Prat. El mercat de fitxatges del FC Barcelona ha estat intens i així ho demostren el nombre d'altres i baixes a la plantilla blaugrana, un total de 20 en tota la finestra.

Sis han estat en forma d'arribada, dels quals aquest estiu n'han aterrat 5. Ja han disputat els primers minuts amb la samarreta blaugrana Oriol Romeu, Iñigo Martínez, İlkay Gündoğan, João Cancelo i João Félix. Només faltarà la incorporació de Vitor Roque, previst per a més endavant.

Entre cessions, traspassos, rescissions i jugadors que acabaven contracte o cessió s'han registrat 14 moviments. Pel que fa a traspassos, les baixes han estat les d'Umititi, Collado, Nico, Kessie, Dembélé i Abde. Els cedits són Pablo Torre, Julian Araujo, Dest, Lenglet, Ansu i Eric. I, finalment, també cal comptabilitzar les baixes de Sergio Busquets per acabament de contracte i de Jordi Alba, amb un acord de desvinculació amb el Club.

El 'mercato' del Barça
Segueix els moviments de totes les seccions Club en aquest mercat de fitxatges
SEGUEIX-LO AQUÍ

Dotze canvis de dorsal

Amb tanta acció durant el mercat, els dorsals d'una temporada a l'altre han canviat notablement. Fins a 12 jugadors estrenen número a l'esquena. Els que han decidit mantenir-lo són: Ter Stegen (1), Ronald Araujo (4), Pedri (8), Lewandowski (9), Christensen (15), Marcos Alonso (17), Sergi Roberto (20), Frenkie de Jong (21) i Kounde (23).

Els qui evidentment estrenen dorsal són les noves arribades. Cancelo ha escollit el número més baix (2), Iñigo Martínez ha heretat el mític 5 de Busquets i Oriol Romeu el 18 de Jordi Alba. Joao Félix ha escollit el 14 i Gundogan, el 22.

Alejandro Balde ha agafat el 3 després de 15 anys en possessió de Gerard Piqué. Ferran Torres ha agafat el 7 i Raphinha ha heretat l'11 en quedar-se lliure. Gavi, per fi, s'ha adjudicat definitivament el 6, i, finalment, Iñaki Peña ha agafat el 13.

Amb aquest ball de números, per primer cop des del 1995 el 10 ha quedat desert. Un número que han portat jugadors com Giovanni, Litmanen, Rivaldo, Riquelme, Ronaldinho, Messi i, darrerament, Ansu. Altres números que tampoc tindran amo aquesta temporada són el 19 i el 24, que la temporada passada corresponien a Kessie i Eric Garcia.

Més notícies aquí