Local

Barça 45 - 26 Helvetia Anaitasuna: Comencen on ho van deixar

Els blaugranes han estrenat la Lliga Asobal amb una contundent victòria contra el conjunt navarrès

Arribar i moldre. L'equip de Carlos Ortega s'ha imposat contundentment en el primer partit oficial que ha disputat en el Palau Blaugrana (45-26). Les set aturades de Nielsen i els sis gols de Blaz Janc i Aleix Gómez, els màxims golejadors, han estat clau per al primer triomf de la temporada.

El Barça ha demostrat la mateixa superioritat en la competició domèstica que la temporada anterior, i s'ha arribat a distanciar del seu rival per 22 punts.

Els culers han sumat els primers tres punts corresponents a la novena jornada de la Lliga Asobal. El partit s'ha avançat, ja que durant el mes de novembre els blaugranes jugaran el Mundial de Clubs després d'haver guanyat la Lliga de Campions la temporada passada.

Monòleg blaugrana

El matx ha començat amb els dos equips aprofitant les dues primeres jugades d'atac. Però ràpidament el conjunt de Carlos Ortega ha aconseguit començar a distanciar-se en el marcador amb el 4-1 inicial. Nielsen, amb diverses aturades consecutives, ha estat clau perquè al Barça posés distància en el marcador en els compassos inicials del partit, una superioritat que ha pogut mantenir durant tot l'enfrontament. El porter danès ha fet també dues aportacions en atac en forma d'un gol i d'una assistència.

A partir del desè minut de joc, els culers han trepitjat amb força l'accelerador. Amb un Aleix Gómez en estat de gràcia, el FC Barcelona ha anat agafant cada cop més distància en el marcador. El sabadellenc ha estat el màxim golejador del primer temps, amb un total de cinc dianes.

Els de Carlos Ortega han aprofitat els darrers minuts del primer temps per aconseguir l'avantatge més ampli, 14 gols de diferència (26-12). Amb tot, els navarresos han pogut retallar un gol abans del descans.

Primers tres punts al sarró

El Barça ha sortit a la segona part amb la mateixa fam golejadora que en els anteriors vint minuts. Ara bé, amb diferent porter. Gonzalo Pérez de Vargas ha estat l'encarregat de defensar la porteria blaugrana durant el segon temps.

Després d'una bona arrencada del conjunt culer, la diferència en el marcador s'ha estabilitzat al voltant dels 20 punts. Langaro ha estat l'encarregat de posar el 43 - 21, la màxima diferència favorable a l'equip blaugrana. Carlsbogard i Blaz Janc han estat els jugadors blaugrana més encertats. Han anotat 5/5 i 6/6 gols cada un. Precisament, Janc, juntament amb Aleix Gómez, han estat els màxims golejadors de la nit, amb sis dianes cadascun.

Un cop assolida la victòria, el FC Barcelona ha sumat els primers tres punts de la temporada, i se situa momentàniament en la posició més alta de la primera divisió espanyola. El pròxim partit de l'equip de Carlos Ortega, corresponent a la primera jornada de la Lliga Asobal, serà el dissabte 9 de setembre, al Pabellón Polideportivo Artaleku.

Barça: 45

Helvetia Anaitasuna: 26

Barça: Emil Nielsen (1), Jonathan Carlsbogard (5), Hampus Wanne (2), Blaz Janc (6), Aleix Gómez (6), Melvyn Richardson (4), Javi Rodríguez (3) – set inicial – Gonzalo Pérez de Vargas (-), Pol Valera (2), Jaime Gallego (1), Thiagus Petrus (1), Djordje Cikusa (3), Langaro (5), Barrufet (3), Petar Cikusa (3).

Helvetia Anaitasuna: Álvaro Gastón (-), Antonio Bazán (4), Eduardo Fernández (3), Martín Ganzua (-), Julen Elustondo (-), Nico Bonnano (3), Juan Bar (-) – set inicial – Nico Matinovic (1), Aitor García (4), Xavi González (2), Mikel Redondo (1), Adrián Ortiz (2), Aitor Albizu (3).

Parcials: 4-1, 9-4, 14-5, 18-9, 22-10, 26-13 -descans- 28-15, 34-17, 38-19, 41-21, 43-23, 45-26.

Àrbitres: Alejandro Hoz Fernández i Axel Riloba Pereda