Local

El minut a minut dels blaugranes amb les seleccions

Consulta, jornada a jornada, com s'ha desenvolupat l'aturada internacional / Foto: @sefutbol

DIMARTS, 12 DE SETEMBRE

La Canarinha de Raphinha ha guanyat al Perú per la mínima (0-1). L'extrem culer ha estat titular i ha jugat gairebé tot el partit, sent substituït al minut 85. 

- Ja a la matinada, a les 4.00 h en horari de Barcelona, la Brasil de Raphinha juga al Perú en la segona jornada de la classificació per al Mundial del 2026.

- En l'amistós entre Alemanya i França, que ha acabat 2-1 a favor dels teutons, Marc-André ter Stegen ha jugat el partit complet, mentre que Gündogan ha jugat 25 minuts i Kounde ha vist tot el matx des de la banqueta.

- Al segon temps, la participació culer ha estat clau per a la golejada de 6-0 per a la selecció espanyola. Balde i Ferran Torres han entrat al minut 61 (aquest últim per Lamine Yamal) i el tauró ha enganxat dues mossegades en forma de gols (el 4-0 i el 6-0), mentre que Gavi, que havia obert el marcador, ha estat canviat al minut 76.

- Jaume Cuéllar, jugador del Barça Atlètic, ha vist des de la banqueta la derrota de la seva selecció, Bolívia, contra la vigent campiona del món, Argentina, per 0-3.

- Ilkay Gündogan ha hagut de ser substituït en el minut 25 després de rebre un cop a la zona lumbar durant l'amistós entre Alemanya i França.

- Al descans, Espanya guanya 2-0 a la selecció de Xipre amb un gol blaugrana, el de Gavi, que ha inaugurat el marcador, abans que Mikel Merino ampliés diferències. Lamine Yamal segueix deixant detallets de molta qualitat des de la seva banda

- D'altra banda, no es veuran les cares Marc-André ter Stegen i Ilkay Gündogan amb Jules Kounde, almenys d'inici, en l'amistós entre Alemanya i França. Si bé tant el porter com el migcampista són titulars amb Alemanya, Kounde no surt d'inici amb els francesos.

- La primera notícia de la jornada en clau culer és la titularitat de Lamine Yamal amb la selecció espanyola contra Xipre. No és l'únic culer que juga d'inici, també ho farà Gavi, mentre Alejandro Balde i Ferran Torres arrenquen com a suplents.

- En el dia d'avui, fins a sis jugadors del primer equip del Barça disputaran el seu últim partit d'aquesta jornada de seleccions. Gavi, Lamine Yamal, Balde i Ferran Torres s'enfrontaran a Xipre amb la selecció espanyola. Ter Stegen i Gündoğan jugaran davant la França de Kounde. I Jaume Cuéllar, jugador del Barça Atlètic, s'enfrontarà a l'Argentina.

A més, aquesta matinada, el Brasil de Raphinha disputarà un partit de les eliminatòries per al Mundial del 2026. Aquests són els partits amb presència culer:

  • 20.45 h ESPANYA - XIPRE
  • 21.00 h ALEMANYA – FRANÇA
  • 22.00 h BOLÍVIA - ARGENTINA
  • 04.00 h PERÚ - BRASIL 

DILLUNS, 11 DE SETEMBRE

- Els dos Joaos han començat el partit des de la banqueta i tots dos han entrat en el minut 60, quan el marcador ja era de 5-0 a favor de la selecció portuguesa. En la mitja horeta de joc, João Félix ha pogut marcar la diana definitiva d'una golejada escandalosa dels seus contra Luxemburg (9-0).

- Nova jornada internacional per als jugadors del Barça. Avui, és el torn per a la Portugal de João Cancelo i João Félix, que s'enfrontarà a les 20.45 (hora de Barcelona) a Luxemburg, la tercera classificada del grup J. Els portuguesos són primers amb un ple de victòries a cinc punts del seu rival i amb un triomf podrien fer un pas molt important per a la classificació a la següent Eurocopa.

DIUMENGE, 10 DE SETEMBRE

- La selecció holandesa de Frenkie de Jong ha derrotat Irlanda per 1-2. El migcampista blaugrana ha posat fi als compromisos internacionals disputant els 90 minuts del duel amb un 95% de precisió en les passades. L'holandès ha completat un gran partit en què ha tornat a ser protagonista sortint de titular.

- Derrota de la Polònia de Lewandowski. El conjunt polonès ha caigut per 2-0 contra Albània en un duel en què el davanter blaugrana ha sortit de titular i ha disputat els 90 minuts. Amb aquesta desfeta, la selecció polonesa haurà de remar per aconseguir la classificació per a l'Eurocopa del 2024.

- La Dinamarca de Christensen ha derrotat Finlàndia per 0-1 amb un gol al minut 86 del jugador del Tottenham, Pierre Højbjerg. El blaugrana ha disputat els 90 minuts de duel sortint de titular i ha completat amb èxit totes les passades (100%). La selecció danesa ja ha disputat els dos partits classificatoris i ha aconseguit la primera plaça del grup H amb 13 punts.

- Avui arrenquen els últims compromisos internacionals per a tres blaugranes en aquesta aturada de seleccions. Christensen, De Jong i Lewandowski jugaran partits classificatoris per a l'Eurocopa del 2024 que es jugarà a Alemanya. Aquests són els partits amb presència culer:

  • 18.00 h FINLÀNDIA - DINAMARCA
  • 20.45 h ALBÀNIA – POLÒNIA
  • 20.45 h IRLANDA - PAÏSOS BAIXOS

DISSABTE, 9 DE SETEMBRE

- El Japó ha superat a l'Alemanya de Gündoğan i Ter Stegen per 1-4 al Volkswagen Arena. Els dos blaugranes han jugat els 90 minuts del partit, però no han pogut evitar la derrota de la quatre vegades campiona del món en aquest amistós. ItoUedaAasano i Tanaka han marcat per al Japó i Sané ho ha fet per a Alemanya a la primera part.

- İlkay Gündoğan ha rebut el trofeu de millor jugador alemany de l'any abans de l'inici de l'amistós davant del Japó. El migcampista blaugrana ha sortit d'inici acompanyat de Ter Stegen. A la mitja part, els alemanys estan perdent 1-2. Ito i Ueda han marcat per al Japó i Sané per als locals.

- Quan encara falten compromisos oficials de seleccions, avui tenim un amistós entre Alemanya i el Japó amb dos blaugranes implicats. Marc-André Ter Stegen i İlkay Gündoğan que, a més, estrenarà capitania amb la selecció alemanya. L'amistós es jugarà a les 20.45 hora de Barcelona.

- Ferran Torres ha estat convocat amb la selecció espanyola a causa de les baixes de Dani Olmo i Marco Asensio. El valencià s'ha incorporat amb Espanya per preparar el partit de dimarts davant Xipre.

DIVENDRES, 8 DE SETEMBRE

- Raphinha ha tornat a ser important amb la selecció del Brasil. L'extrem ha jugat tot el partit i ha deixat el seu segell de qualitat amb un gol i una assistència a la golejada contra Bolívia (5-1). El jugador del Barça Atlètic, Jaume Cuéllar ha entrat al minut 76.

- En horari de matinada, a les 2.45h en hora de Barcelona, comença el Brasil-Bolívia de classificació per al Mundial del 2026, amb doble participació blaugrana. Raphinha, per la banda de la canarinha, i Jaume Cuéllar, del Barça Atlètic, amb els bolivians.

- Portugal, amb Cancelo, que ha jugat 62 minuts, i Joao Félix com a suplent, ha guanyat Eslovàquia (0-1) amb una diana de Bruno Fernandes en els compassos finals del primer temps i es distancia al capdavant del seu grup amb cinc punts més que el seu rival d'avui i de la selecció de Luxemburg.

- Més activitat per als culers, en aquest cas per als que acaben d'arribar. La Portugal dels Joaos juga a partir de les 20.45 h a Eslovàquia i ho farà amb Cancelo com a titular en el lateral esquerre, mentre que Félix començarà el duel des de la banqueta.

- Ja no sorprèn, però Lamine Yamal ha tornat a fer història. Després del seu rècord en debutar, mitja hora més tard també s'ha convertit en el golejador més jove de la història de la selecció espanyola, trencant un altre rècord que també tenia Gavi. Ha marcat l'1-7 definitiu i ha inscrit el seu nom amb lletres daurades a la història del futbol espanyol.

- Poc abans del descans, i amb 0-4 al marcador, Lamine Yamal ha entrat en el lloc del lesionat Marco Asensio, convertint-se, amb 16 anys i 57 dies, en el debutant més jove de la història de la selecció espanyola, un rècord que tenia el seu company Gavi amb 17 anys i 62 dies. La Masia, una vegada més...

- Espanya guanya 0-2 a la mitja hora de joc gràcies als gols de Morata i de Kvirkvelia, en pròpia porteria. Fabián havia marcat el tercer, que ha acabat anul·lat per fora de joc.

- A les 18h comença un Geòrgia-Espanya que, d'inici, tindrà un únic representant blaugrana, el migcampista Gavi. Per la seva banda, tant Alejandro Balde com Lamine Yamal, que pot viure el seu debut, esperen el seu torn a la banqueta. L'onze espanyol el formen Unai Simón en porteria, Carvajal, Le Normand, Laporte i Gayá en defensa; Rodrigo, Fabián i Gavi al centre del camp, amb Asensio, Morata i Dani Olmo en atac.

- El seleccionador alemany, Hansi Flick, ha anunciat que a partir d'ara el nou capità d'Alemanya serà İlkay Gündoğan, que substitueix Manuel Neuer que continua lesionat. Els alemanys jugaran demà un amistós davant el Japó a les 20.45 h, on també estarà Ter Stegen.

- Nova jornada de seleccions amb set blaugranes implicats. Gavi, Lamine Yamal i Balde jugaran amb la selecció espanyola, i João Félix i João Cancelo amb Portugal. I aquesta matinada el Brasil de Raphinha s'enfrontarà a Bolívia amb Jaume Cuéllar del Barça Atlètic. Aquests són els horaris dels partits (hora de Barcelona):

  • 18.00 h GEÒRGIA - ESPANYA
  • 20.45 h ESLOVÀQUIA - PORTUGAL
  • 02.45 h BRASIL - BOLÍVIA

DIJOUS, 7 DE SETEMBRE

- La jornada de seleccions s'ha acabat amb bones notícies per a tots els blaugranes involucrats en el dia d'avui. I ha destacat sobretot l'actuació de Robert Lewandowski, amb el seu doblet davant les Illes Fèroe. El polonès ha marcat els dos gols de la victòria de la seva selecció (2-0) per posar-se tercera del grup a un punt de les posicions de classificació directa per a l'Eurocopa. Lewandowski ha jugat tot el partit.

Un altre jugador que ha estat important, ha estat Kounde. El francès ha estat substituït en el darrer minut de la victòria de França per 2-0 a Irlanda jugant com a lateral dret. Amb aquest triomf, els campions del món del 2018 consoliden la primera posició del seu grup amb un ple de victòries.

La selecció que segueix a la francesa en el seu grup són els Països Baixos. L'equip de Frenkie de Jong s'ha imposat per 3-0 davant de Grècia, a la qual han superat a la taula  classificatòria. De Jong ha jugat 77 minuts abans de ser substituït, ajudant els neerlandesos a ser segons de grup.

I, finalment, hi ha Dinamarca. Els danesos han guanyat per 3-0 San Marino sense la participació de Christensen, que ha vist el partit des de la banqueta. Amb aquesta victòria, els danesos es col·loquen segons de grup per darrere de Finlàndia.

- Arribem a la mitja part en els quatre partits de classificació per a la pròxima Eurocopa que involucren a jugadors del Barça. Per ara:

  • Dinamarca està guanyant per 3-0 davant de San Marino. Andreas Christensen espera la seva oportunitat a la banqueta.
  • La França de Kounde està guanyant per 1-0 Irlanda. El defensa blaugrana ha sortit d'inici.
  • De Jong i els Països Baixos estan guanyant per 3-0 Grècia. El migcampista ha jugat els primers 45 minuts.
  • I la Polònia de Lewandowski està empatant a 0 davant les Illes Fèroe. Lewandowski ha sortit d'inici.

- Avui arrenquen els primers partits internacionals dels jugadors blaugrana en horari unificat, a les 20.45 hores. De Jong, Christensen, Lewandowski i Kounde jugaran partits classificatoris per a l'Eurocopa que es disputarà l'estiu del 2024 a Alemanya. Aquests són els partits amb presència culer:

  • 20.45 h PAÏSOS BAIXOS - GRÈCIA
  • 20.45 h DINAMARCA – SAN MARINO
  • 20.45 h POLÒNIA - ILLES FÈROE
  • 20.45 h FRANÇA - IRLANDA

Les competicions de clubs s'han aturat, però el futbol i l'actualitat blaugrana no descansa. Fins a 12 jugadors del primer equip del Barça han estat convocats amb les seves seleccions:

  • Alejandro Balde, Gavi i Lamine Yamal (Espanya)
  • Marc-André Ter Stegen i Gündogan (Alemanya)
  • Andreas Christensen (Dinamarca)
  • Robert Lewandowski (Polònia)
  • Jules Kounde (França)
  • Frankie de Jong (Països Baixos)
  • Joao Félix i Joao Cancelo (Portugal)
  • Raphinha (Brasil)
Més notícies aquí