Local

FC Barcelona – Reial Madrid: Derrota a la semifinal de la Supercopa (80-90)

Els de Grimau cauen en el Clàssic de Múrcia tot i els 27 punts de Laprovittola

El nou Barça de Roger Grimau ha patit aquest dissabte la seva primera derrota. Ho ha fet en el Clàssic disputat a Múrcia, corresponent a la semifinal de la Supercopa ACB, en què ha caigut per 80-90 tot i els 27 punts de Laprovittola i després d’un primer temps molt igualat.

La propera cita dels culers serà un altre plat fort: el derbi contra la Penya el proper diumenge al Palau Blaugrana, en la que serà l’estrena del FC Barcelona a la Lliga ACB.

Laprovittola arrenca 'on fire'

En un inici molt igualat, Nico Laprovittola ha estat l’encarregat de posar els punts per part blaugrana. Seus han estat 16 dels 20 primers del Barça, mentre que el Madrid sumava principalment des del tir lliure. Semblava que s’arribava al final del primer quart amb el màxim avantatge culer després d’un triple d’Abrines (25-19), però un altre triple de Sergio Rodríguez sobre la botzina ha deixat el marcador en un 25-22.

Al segon quart, el ritme ha estat un altre. Amb els equips menys precisos, el Barça ha patit un parcial de 0-9 que ha dut el matx d’un 32-25 a un 32-34 desfavorable. Un triple de Da Silva ha tallat la ratxa blanca. A la mitja part, 40-42 a favor del Madrid.

A remolc

La igualtat dels dos primers quarts ha durat fins al minut 27, quan lluïa el 58-58 al marcador després d’un triple de Jabari Parker. A partir d’aquí, el partit s’ha anat decantant mica en mica a favor dels blancs. Entre Campazzo i Tavares han frenat un Barça que ha tornat a patir un altre parcial de 0-9. S’iniciava l’últim quart amb un desavantatge de -8 punts (59-67).

Els blancs no han donat opció a la reacció culer en el darrer quart. Sense Brizuela, que s’ha fet mal al cap durant el primer temps, el Barça ha vist com Musa s’inspirava des del triple i sentenciava un partit en què els de Grimau han anat de més a menys. El millor dels culers ha estat Laprovittola, màxim anotador del partit amb 27 punts.

LA FITXA

FC Barcelona: Satoransky (14), Laprovittola (27), Kalinic (7), Da Silva (5), Vesely (8) -cinc inicial-, Willy Hernangómez (2), Abrines (8), Parker (4), Jokubaitis (2), Brizuela, Parra (3)

Reial Madrid: Campazzo (17), Musa (24), Abalde (2), Deck (14), Poirier (7) -cinc inicial-, Hezonja, Tavares (13), Yabusele (1), Sergio Rodríguez (3), Causeur, Llull (2), Rudy Fernández (7)

Parcials: 25-22, 40-42 (mitja part), 59-67, 80-90 (final)

Àrbitres: Benjamín Jímenez, Rafael Serrano, Cristóbal Sánchez i Javier Torres