Local

Barça - Noia Freixenet: S'escapa la Lliga Catalana ( 2-3)

Després de posar-se per davant en el marcador, els blaugranes s'han deixat remuntar els dos gols d'avantatge i no han pogut sumar el novè trofeu de la competició

No ha pogut ser. El Barça ha deixat escapar la novena Lliga Catalana de la història de la secció després que el Noia s'imposés en la final per 2-3. Els blaugranes han començat dominant el marcador amb un gol a la primera part d'Alabart i un altre a l'inici de la segona de Xavi Barrosso. Malgrat el domini culer, el Noia no s'ha ensorrat i ha remuntat el marcador amb un gol d'Humberto Mendes i dos de Xavi Costa, un de penal.

Un Barça dominador s'avança en el marcador

La final de la 19a edició de la Lliga Catalana ha començat amb el conjunt blaugrana molt ficat dins del duel. El Noia ha plantejat un partit amb una defensa més tancada i una pressió a mig camp que ha permès als blaugranes obrir l'atac i ser agressius en defensa.

Amb el conjunt blaugrana tan concentrat i còmode amb el plantejament de partit, les ocasions no han tardat a arribar per la banda barcelonista. Quan només havien transcorregut cinc minuts del rellotge, Joao Rodrigues i Pau Bargalló han estat a punt d'inaugurar el marcador amb una jugada de qualitat marca de la casa. Un teva-meva entre els dos jugadors ha estat a punt de significar el primer del Barça, però el xut ha estat blocat per Blai Roca.

Precisament, el porter del Noia, ha estat un dels millors del seu equip, apareixent en moment transcendentals per evitar el gol blaugrana.

Alabart també ha estat a punt d'obrir el marcador a l'inici del duel, però l'ocasió més clara ha estat una falta directa executada per Pau Bargalló. Malauradament, el 8 blaugrana no ha pogut transformar-la i el marcador s'ha mantingut immòbil fins 10 minuts abans del descans.

Qui avisa no és traïdor, i després de diverses arribades blaugrana, Ignacio Alabart ha estat l'encarregat de marcar el primer gol del duel. Amb una jugada de classe magistral picant la pilota a terra i alçant-la després ha batut Blai Roca (1-0, min 15).

S'escapa el trofeu per un gol als minuts finals

Amb els d'Edu Castro guanyant per la mínima s'ha arribat al descans i, si la primera part ha començat amb superioritat blaugrana, la segona ha començat de la mateixa manera, fins i tot amb un domini més accentuat.

En tan sols 2 minuts el conjunt blaugrana ha aconseguit fer tres rematades per intentar marcar el segon gol i començar a sentenciar el partit. De fet, l'acció més clara ha vingut d'un xut llunyà de Barroso que s'ha estavellat contra el ferro (min 28).

I si diuen que a la tercera va a la vençuda, el nou fitxatge blaugrana només ha necessitat dos intents per marcar el gol. El canoner ha posat el 2-0 en el lluminós amb un xut potent cinc minuts després del seu primer avís (min 32).

Amb aquest resultat, el Noia podria haver-se desinflat, però el 2-0 ha fet l'efecte contrari. Després de l'acció del gol, Ivan Morales ha enviat un xut al travesser per revifar el conjunt català.

Després que les oportunitats per perforar les porteries caiguessin pels dos cantons, aquesta vegada ha estat el conjunt de Pere Varies qui ha retallat distàncies al marcador amb un gol d'Humberto Mendes (min 35) després d'una bola desviada per Sergi Llorca. Fins i tot minuts després, ha tingut ocasió d'empatar el marcador amb una falta directa, però el xut ha sortit desviat per sobre la porteria de Sergi Fernández. Malauradament, l'empat ha acabat arribant després d'un penal transformat per Xavi Costa (min 45).

Amb aquest nou context, el Noia s'ha tancat completament en defensa i els blaugranes els ha estat molt difícil acostar-se a la porteria rival. Mentre el Barça lluitava per no forçar la pròrroga, el Noia ha marcat el 2-3, també de Xavier Costa quan faltaven un minut i 30 segons per al final i en una nova jugada desafortunada en que la bola ha entrat a la porteria després de tocar el patí de Xavi Barroso. El marcador ja no s'ha mogut i el Noia s'ha proclamat campió de la Lliga catalana en una tarda amb molt poca fortuna.

Fitxa del partit

Barça, 2
Noia Freixenet, 3

Barça: Sergi Fernández, Pau Bargalló, Ignacio Alabart, Joao Rodrigues i Xavi Barroso - cinc inicial - Llorca, Marc Grau, Panadero

Noia Freixenet: Blai Roca, Aleix Esteller, Jordi Bargalló, Humberto Da Silva i Ivan Morales - cinc inicial - Martí Gabarro, Xavi Costa, Toni Salvadó i Xavi Rovira.

Gols: 1-0, Ignacio Alabart (min 15); 2-0, Xavi Barrosso (min 32); 2-1, Humberto Da Silva (min 35), 2-2, Xavi Costa (min 45); 2-3, Xavi Costa (min 48)

Àrbitres: Ivan González González i David Godia Canaleta. Faltes 11-13