Local

Mallorca - Barça: Un punt de fe (2-2)

El Barça evita la derrota en un partit que ha anat perdent en dues ocasions i aconsegueix un empat que el manté invicte aquesta temporada

El Barça no ha pogut allargar la ratxa de victòries en la seva visita a Mallorca i s'ha hagut de conformar amb un empat (2-2) aconseguit a base de lluita i de no rendir-se en cap moment. El duel s'ha posat molt coll amunt amb un gol a l'inici i un altre al final del primer temps, però l'empat de Raphinha enmig de les dianes mallorquinistes i el primer gol oficial de Fermín al segon temps han evitat la primera derrota de la temporada.

Vols venir al FC Barcelona vs Sevilla?
Aconsegueix ara les teves entrades.
Compra Entrades

Mal inici culer

No ha estat l'inici de partit desitjat per als culers, ja que al minut vuit ja s'han vist amb el marcador en contra. Una mala entesa entre Ter Stegen i Iñigo Martínez ha propiciat la recuperació d'Antonio Sánchez que, al segon intent, ha cedit de cap perquè Muriqi definís de primeres i marqués el seu tercer gol seguit a la Lliga (1-0, min 8).

A banda del gol, els blaugranes no han trobat la fluïdesa en els primers minuts, i acostar-se als dominis de Rajkovic semblava una tasca titànica, i no ha estat fins a l'últim tram del primer temps que el Barça ha començat a inquietar el porter serbi.

Raphinha respon amb un golàs

Primer, ha estat capaç de desviar un u contra u de Ferran Torres després d'una gran jugada de Gavi, però a la segona l'ha hagut de recollir del fons de la xarxa. A Raphinha li ha caigut un rebot a la frontal i, sense dubtar-ho ni un segon, ha carregat la cama esquerra i ha afusellat la porteria mallorquinista (1-1, min 41).

El gol li ha servit al Barça per desinhibir-se i generar en cinc minuts molt més perill que en 40, però, quan semblava que podia caure la remuntada abans del descans, ha estat al contrari. El mateix Raphinha ha perdonat una ocasió molt clara definint alt quan estava tot sol davant Rajkovic, que poc després ha tret una gran mà per desviar a córner un potent xut de João Félix.

Abdón castiga abans del descans

I, del no-res, gol d'Abdón. Un servei de porteria, una pentinada de Muriqi, i un toc suau del davanter d'Artà (2-1, min 45+3), i el Barça, perdent al descans. Després del pas pels vestidors, tampoc s'ha vist un Barça gaire més còmode, però João Félix ha fet tremolar el pal esquerre amb un xut sec i només la fusta li ha negat el gol.

Xavi no ha trigat gaire a moure la banqueta, i el descans de Lewandowski ha durat un total de 58 minuts, quan ha entrat en el lloc de Ferran Torres. Al polonès l'han seguit, pocs minuts més tard, Lamine Yamal i Fermín, i tots tres han estat els encarregats de donar-li la raó a Xavi Hernández amb l'empat a dos.

Fermín s'estrena en partit oficial

Abans, l'àrbitre ha rectificat un penal que havia assenyalat sobre Lamine després de revisar-lo en el VAR, però el 27 semblava decidit a deixar la seva petjada en el partit, i ho ha fet. Ha generat superioritat per la banda dreta, ha posat la pilota per a Raphinha i el brasiler ha fet una passada enrere per a un Lewandowski que, lluny de ser egoista, l'ha deixat córrer per a l'arribada de Fermín, que no ha perdonat i que ha restablert la igualtat amb el seu primer gol oficial amb el primer equip (2-2, min 75).

La ratxa es queda en sis victòries

Els culers han buscat replicar la remuntada de tres dies abans contra el Celta, però, tot i la insistència fins als més de 98 minuts que s'han acabat disputant, els esforços han estat estèrils i la ratxa de victòries ha acabat en sis. Ni Lewandowski, per al Barça, ha pogut rematar cap centrada, ni Larin ha definit bé davant Ter Stegen en l'última ocasió del matx. Així doncs, el Barça no ha guanyat, però ha pogut salvar un punt d'una visita complicada i quedarà veure com queda la resta de la jornada per saber si es manté en el lideratge de la competició.