Local

Porto - Barça: Tres en ratlla a la Champions (30-38)

Els culers han derrotat, en un partit en què han destacat les figures de Nielsen, Frade, Ariño o Janc, el conjunt portuguès per sumar la tercera victòria en el torneig europeu

Tercera victòria a la Champions en tres jornades. El Barça s'ha imposat amb claredat al Porto (30-38) amb un estel·lar Emil Nielsen. El porter barcelonista ha estat acompanyat dels canells efectius de Luis Frade, d'Ariño i de Janc. El triomf barcelonista s'ha aconseguit en els darrers minuts de la primera meitat i en l'inici fulgurant de la segona. D'aquesta manera, els de Carlos Ortega són líders invictes del grup B.

Força i valentia. Són dues característiques que ha dibuixat el FC Barcelona, que ha lluït la segona equipació sobre el parquet del Dragão Arena. Perquè el principi no ha estat fàcil. La pista blava ha vist com el conjunt local havia agafat la iniciativa amb un parcial de 3-0. Un lluminós desfavorable per als de Carlos Ortega, que no han pogut evitar la velocitat dels portuguesos (4-2). Tres contraacatacs seguits han donat el primer avantatge al Porto.

Frade i Janc posen els gols culers

Res, però, ha fet arronsar els culers. Un 0-4 ha contrarestat l'embranzida blava i blanca (4-5). Luis Frade ha estat un dels noms propis dels barcelonistes. El portuguès, que ha tornat a la que va ser casa seva, ha donat ales al Barça. El 82 ha sobresortit en la faceta anotadora, com també Blaz Janc, perquè el matx navegués en la igualtat. Un equilibri que també s'ha encarregat de mantenir Emil Nielsen des de la porteria.

Nielsen fa de les seves 

A més, les intervencions d'un estratosfèric 12 han propulsat el vol dels culers, que han obert una escletxa de tres dianes (11-14). Una distància que els de Porto han intentat eixugar amb una defensa dura i més velocitat. Però, de nou, la impermeabilitat de Nielsen ha evitat l'acostament rival. Qualsevol adjectiu positiu cap a l'espectacular figura danesa seria poc per definir l'actuació del porter. Nielsen ha registrat quasi la meitat d'efectivitat en les aturades i ha permès que el Barça marxés al descans amb un favorable 15-19

Una represa magistral...

No hi ha millor manera d'arrancar la segona meitat que amb el 15-21. I com no podia ser d'una altra manera, amb un parcial de 0-2 que ha comptat amb la col·laboració d'Emil Nielsen. El màxim avantatge de sis gols s'ha eixamplat a vuit i ha tingut l'aportació dels dos nous extrems barcelonistes en el matx: Aleix Gómez i Aitor Ariño, que s'ha estrenat en aquesta Champions 2023/24. Sens dubte, que els de Carlos Ortega han firmat un inici de segon període sensacional (17-25).

... que condueix a la victòria

D'aquesta manera, el domini culer en el matx ha estat una realitat. Des dels instants finals de la primera meitat fins a l'inici de la segona, el light aqua ha predominat. En conseqüència, les rendes del Barça s'han actualitzat. Carlsbogard ha posat el +9 en un context plàcid. Ha continuat sent còmode, en part, perquè el 12 ha continuat fent aturades. Si bé és cert que el Porto ha intentat trencar el triomf blaugrana, no ho ha aconseguit i la victòria culer ha estat segura en tot moment. El foc del drac de l'escut portuguès ha quedat apagat per l'aigua blaugrana, perquè els de Carlos Ortega han dibuixat el tres en ratlla en la competició europea, i ja lideren el grup B sense cap derrota. 

FITXA DEL PARTIT

Porto, 30
Barça, 38

Porto: Mitrevski (-), Pedro Veitia Valdés (-), Oliveira (-), Llamazares (5), Magalhães (3), Rui Silva (5) i Iturriza (5) -set inicial- Diogo Rêma (-), Læsø (4), Mikkelsen (-), Salina (4), Diocou (3), Branquinho (-) i Vasco Costa (1)

Barça: Nielsen (-), Janc (5), Dika Mem (2), Luis Frade (6), Thiagus Petrus (-), Carlsbogard (4) i Wanne (3) -set inicial- N'Guessan (2), Valera (-), Javi Rodríguez (4), Langaro (1), Richardson (3), Aleix Gómez (3), Ariño (5) i Cikusa (-)

Parcials: 4-3; 7-7; 10-10; 12-14; 14-16; 15-19 // 17-25; 20-28; 23-30; 26-32; 27-35; 30-38

Àrbitres: Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura

Més notícies aquí