Local

Zunder Palencia - Barça: Victòria amb èpica a Palència (83-84)

Els homes de Roger Grimau s'emporten el triomf a la pròrroga en el primer desplaçament de la temporada en lliga

El Barça s'ha emportat una treballada victòria a la pròrroga davant el Zunder Palencia (83-84) a la segona jornada de la Lliga Endesa i al primer desplaçament dels homes de Roger Grimau després de la victòria al Palau Blaugrana contra el Joventut (95-79).

Amb un final d'infart i un Laprovittola brillant, els blaugrana sumen la segona victòria en competició domèstica de la temporada abans de visitar Madrid per disputar el Clàssic d'aquest diumenge.

No et perdis els propers partits de Bàsquet al Palau
Viu el Barça de Bàsquet en directe.
Compra Entrades

Laprovittola i Willy marquen el ritme

El partit ha arrencat amb un Pavelló Municipal de Palència ple de gom a gom i amb un ambient de celebració per l'arribada de l'equip palentí a la màxima categoria. Però el conjunt blaugrana ha imposat la seva llei en els primers compassos de partit per refredar l'ambient. Amb un Laprovittola encès des del triple i un Willy Hernangómez dominant la pintura i aprofitant els regals del base argentí, el Barça ha aconseguit el primer avantatge (6-12). Els percentatges de tir han millorat i des del triple ha arribat la reacció dels locals per tornar a ficar-se al partit en la conclusió del primer quart (18-19).

La segona unitat del Barça ha aconseguit aguantar un tram de partit físic a l'entrada del segon quart, amb un Palència que pressionava i no permetia els blaugranes trobar amb facilitat els avantatges interiors. Una cistella i un 3+1 de Parra ha permès al Barça mantenir-se per sobre al marcador malgrat el gran encert dels palentins.

Un altre cop, el talent argentí de Lapro ha tornat a marcar les diferències sobre el parquet i ha posat una marxa més per al Barça. Des de la defensa i amb transicions ràpides, l'equip de Roger Grimau ha tornat a posar distància amb un parcial de 2-11. Un triple d'Abrines i dos tirs lliures de Kalinic han posat el 25-34 en arribar al descans.

Responen els locals

A la represa, els nouvinguts a la competició han sortit amb una gran energia en defensa i inspirats en atac, especialment de la mà de Brown i de l'experimentat Vitor Benite, que amb 5 punts consecutius i una assistència per a Haarms han posat el seu equip per davant al marcador per primera vegada (42-41).

Després d'uns quants minuts d'anada i tornada i amb el Barça una mica estancat en atac, ha aparegut el talent de Jabari Parker per donar oxigen. Però els locals no s'han deixat anar i un triple de Haarms a l'últim segon ha revifat el pavelló i ha enviat el partit a l'últim quart amb el marcador 48-50.

Tot per jugar a l'últim quart

El Barça seguia sense les idees clares en atac, mentre que el talent de Brown i una defensa asfixiant i tancada es mantenia efectiva per als homes de Justo. Dues pèrdues consecutives del Barça permetia córrer i anotar amb facilitat un Palencia que aconseguia el seu avantatge més gran del matx a menys de 5 minuts del final (61-55).

Quan semblava més difícil per als culers, un 2+1 de Willy i un triplàs d'Abrines tornava a fer creure el Barça, que reduïa distàncies a un quan faltava un minut. Però els dos tirs lliures anotats per Van der Vuurst i la posterior falta tàctica obligava els blaugranes a fer l'impossible. I d'això se n'ha encarregat Laprovittola. Ha tirat a fallar el segon tir lliure, i després de dos rebots entre els homes interiors, li ha tornat a arribar la pilota per anotar i enviar el partit a la pròrroga.

A la prolongació, Hernángomez ha començat dominant la pintura i carregant el rebot ofensiu per portar la iniciativa. Després del primer avantatge ha arribat la bogeria. Satoransky ha respost amb dos triples als dos anteriors de Franke per tornar a posar el Barça al davant. Després dels dos lliures anotats per Franke, Laprovittola tornava a visitar la línia amb un a sota. La sang freda de l'argentí ha tornat a ser clau per aconseguir una victòria treballada en el primer desplaçament culer de la temporada.