Local

Barça - Morabanc Andorra: Triomf lluitat (91-87)

Els blaugranes s'han refet d'un mal inici després d'augmentar les prestacions en el tercer i quart quart per mantenir a ratlla la intensitat andorrana

El Barça somriu al final. Els blaugranes s'han endut un triomf treballat del Palau Blaugrana després de derrotar un combatiu Morabanc Andorra (91-87). Els de Roger Grimau s'han aixecat a la segona part després d'un inici advers. Els canells calents de Satoransky, Abrines, Laprovittola, Jokubaitis i Willy han capgirat les estadístiques anotadores per arribar a la victòria final.  

A contracorrent

Un inici deslluït i lluitat. Un triple de Kalinić només començar albirava un començament anotador. Però el FC Barcelona i el Morabanc Andorra han maldat per encistellar. Un desencert que els grocs han esquivat més ràpidament per aconseguir un primer gran avantatge de +5, que s'ha allargat al +8 a la finalització del primer quart. Prova que el compàs d'aquesta jornada matinal l'ha portat el conjunt del Principat. Més intens i més encertat. +11 només començar el segon període.

Els de Roger Grimau han hagut d'esforçar-se de valent per escalar davant un muntanyós rival. Els punts barcelonistes han continuat arribant amb comptagotes. A l'altre costat, ha sortit gairebé tot i, en conseqüència, l'equip dels Pirineus s'ha elevat fins al +15. Una distància que han construït també gràcies al control del rebot i a les millors estadístiques des dels 6,75 metres. Només Satorasnky i Jokubaitis han pogut agafar aire davant el domini visitant durant els dos primers quarts. 37-47 al descans

Els culers escalen en el marcador... 

El Barça ha despertat a la represa. Els de Roger Grimau han imprès més velocitat al joc i han retallat distàncies fins a situar-se a quatre unitats. El 31 i el 13 culers han estat els més inspirats en l'augment de prestacions dels blaugranes. D'aquesta manera, el matx ha entrat en un context més igualat. Willy Hernangómez també ha estat un dels altres noms que han ascendit per posar els culers més a prop (-2). L'acostament sencer l'ha completat Laprovittola. Autor del segon avantatge blaugrana en el matx (59-58, min 31), la primera havia estat tot just al minut dos. 

... fins a la lluitada victòria final

Ara bé, el Morabanc Andorra ha mantingut el seu alt nivell. En conseqüència, el Barça ha continuat anant per darrere en el lluminós. Això sí, en distàncies més curtes. El darrer període s'ha obert amb un 64-65 i en el mateix guió. Uns estel·lars 20 i 14 barcelonistes han mantingut el seu canell calent per mantenir els andorrans a ratlla i en diferències curtes. Una de les altres figures que han continuat sostenint el FC Barcelona ha estat la de Jokubaitis, que ha donat ales a un +2 blaugrana quan faltaven quatre minuts per a la conclusió. Però cap dels dos equips ha pogut controlar els marges, que han anat d'un costat a l'altre. 

Dos triples seguits, un d'Abrines i l'altre de Vesely, han firmat la màxima distància del Barça fins al moment. Un +6 (87-81) que ha arribat al minut 39. Uns darrers instants emocionants on els triples s'han succeït en ambdues cistelles, però la victòria ha acabat caient del costat barcelonista: 91-87. Segona victòria de la setmana al Palau Blaugrana. 

FITXA DEL PARTIT

Barça, 91
Morabanc Andorra, 87

Barça: Da Silva (-), Kalinić (3), Satoransky (15), Willy Hernangómez (15) i Laprovittola (17) -cinc inicial- Abrines (10), Jokubaitis (13), Joel Parra (6), Nnaji (-), Parker (2), Vesely (5) i Paulí (5)
Morabanc Andorra: Starks (12), Borg (3), Llovet (2), Okoye (21) i Dos Anjos (6) -cinc inicial- Andric (8), Goudelock (12), Luz (2), Maric (19) i Somogyi (2)

Parcials: 16-24; 21-23 // 27-18; 27-22

Àrbitres: Benjamín Jiménez, Arnau Padrós i Carlos Merino

Més notícies aquí